RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hellströms revansje

Tidligere Ericsson-sjef
Tidligere Ericsson-sjef Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Analytikere og bransjeeskperter lo godt da tidligere Ericsson-sjef Kurt Hellström hevdet at konsernet ville vise plusstall i løpet av 2003. Torsdagens resultatfremleggelse viser at "Sure-Kurt" fikk rett.

Det var nesten ingen som tok Kurt Hellström alvorlig når han gjentatte ganger sa at Ericsson ville gå med overskudd i løpet av 2003. For tallknuserne var det nok å vise til de håpløse resultatene gjennom de siste årene av Hellströms lederskap i Ericsson.

Evig optimist
Absolutt ingenting i Ericsson-konsernets regnskaper tydet på at sorte tall ville dukke opp i år. Det hjalp ikke akkurat på at Hellström selv til det kjedsommelige fortalte at utsikten var bekmørk.

- Jeg ser ingen lys i tunnelen. Markedet er helsvart, var uttalelser Hellström etter hvert ble velkjent for.

Nettopp derfor ble det enda mer komisk at den daværende Ericsson-sjefen hardnakket påsto at selskapet skulle gå med overskudd i deler av 2003.

Knalltall
Ved presentasjonen av tredje kvartalstallene i fjor hadde Ericsson et underskudd på 3,9 milliarder kroner og Hellström fortsatte jamringen om at markedet sto stille. Likevel sto han fast på lovnadene om sorte tall i løpet av neste kalenderår.

Og med fasit i hånd er det mange analytikere og kommentatorer som bør be Kurt Hellström om unnskyldning. Mannen som, av finanspressen ble omtalt som "Sure-Kurt", fikk nemlig helt rett. Ericsson kunne torsdag vise til et overskudd på en milliard svenske kroner i tredje kvartal 2003.

Kurt Hellström forlot toppjobben i Ericsson i april i år. Frem til nyttår er han konsulent for den nåværende konsernsjefen Carl-Henric Svanberg.

Til tross for de gode resultatene har Ericsson falt på Stockholmsbørsen torsdag morgen. A-aksjen er ned 0,64 prosent og B-aksjen faller 3,6 prosent ved 10-tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere