RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helrødt i Europa - Oslo Børs faller

Det går mot en helrød dag på Europas børser. Og Oslo slår følge med kontinentet.

Nedgangen startet i Asia i natt, etter at de amerikanske børsene steg svakt på onsdag. I Tokyo, Singapore og Hong Kong falt aksjene i løpet av natten. Og trenden fortsetter i Europa i formiddag. Alle de store børsene er ned, inklusive FTSE i London, CAC40 i Paris og DAX i Tyskland, som alle faller med mellom 1,15 prosent og 0,30 prosent.

I Oslo pekere pilene i åpningsminuttene enda brattere ned. Hovedindeksen faller tilbake med rundt en halvprosent. Så og si alle børslokomotivene faller, med Statoil i spissen. Oljeselskapet er etter 20 minutters handel ned med 0,6 prosent.

I tillegg til den tyngende internasjonale trenden, falt oljeprisen jevnt gjennom gårsdagen. Etter å ha vært omsatt helt oppunder 68 dollar fatet for en ukes tid siden, selges nå nordsjøoljen for drøye 63 dollar fatet.

I tidlig handel på London-børsen er det riktignok en svak oppgang å spore for oljeprisen, men ikke nok til å kompensere for det relativt kraftige fallet på onsdag.

Kronen fortsetter likevel å styrke seg torsdag, og er nå på sitt sterkeste siden sommeren 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere