RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er beklagelsen til Thon

Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Sist oppdatert:
Reklameguru og nær venn av Jens Stoltenberg, Kjetil Try, beklager han kalte Olav Thon for egoist i rød lue. Her er hele beklagelsen.

Reklamemannen Kjetil Try og kjent venn av statsminister Jens Stoltenberg, fikk pepper etter sitt angrep på eiendomskonge Olav Thon. Mandag 2. september twitret Try følgende: «Nå er det endelig tilbakevist, man blir ikke mindre egoistisk av å gå med rød lue».

Try sendte opprinnelig twittermeldingen som en reaksjon på Thons helsides annonser 27. august i Aftenposten og VG der han anbefalte nordmenn å stemme Frp i stortingsvalget.

Nå har Try kommet på andre tanker og sendt en skriftlig beklagelse til Thon. Nettavisen NA24 har fått tilgang til eposten og hele Trys beklagelse finner du nederst i artikkelen.

SE HELE BEKLAGELSEN NEDERST I SAKEN

Fikk kritikk
Mange kritiserte i harde ordelag Trys Thon-angrep og på urimeligheten i å karakterisere politiske motstandere som egoister - spesielt i lys av at Thon betaler nesten to hundre millioner kroner i skatt årlig og støtter frivilligheten med store beløp.

«Ja, hvor mange milliarder har egoisten Thon bidratt med direkte og indirekte til felleskassen og frivilligheten tror du», «Blir man egoist av å gi millioner til veldedighet og frivillighet. Håpløst å kalle politiske motstandere egoister» og «Nå er det endelig bevist, man ser splinten i andres øye, men ikke bjelken i ens eget» er noen av reaksjonene på Twitter.

Ikke lurt av venstresiden
Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum tror det er uklokt å angripe Thon slik Try og flere andre politiske motstandere har gjort den siste uken.

- Thon kom til Oslo med 30 reveskinn, og har blitt milliardær på eiendom, hoteller og kjøpesentre. Han er kjent for en nøktern livsstil og for at han personlig betaler 130 millioner kroner i skatt til Hole kommune hvert år - i tillegg til årvisse, generøse bidrag til blant annet Den Norske Turistforening. Når han dør, vil han donere formuen til en stiftelse for realfag-forskning. Olav Thon er ikke milliardæren Arbeiderpartiet burde ønske seg som yndlingsmotstander, skriver Stavrum i kommentaren «Dumt å krige mot Olav Thon»

Angrep på ytringsfrihet
Flere politiske organisasjoner på venstresiden har truet med boikott av Thons hoteller på bakgrunn av 90-åringens åpenhjertige støtte til Frp.

Ledelsen for Fagforbundet avbestilte en konferanse på et av Thons hoteller - noe som kostet nær 60.000 kroner i avbestillingsgebyr. Også Småbrukarlaget og direktør Turid Birkeland i Rikskonsertene tok til orde for en boikott av Olav Thon.

- Ytringsfrihet og rett til en politisk oppfatning er selvsagte menneskerettigheter i Norge. Men det skal altså ikke gjelde hotellgründer Olav Thon. Når Fagforbundet, Småbrukarlaget og tidligere rødgrønne politikere vil besvare politiske ytringer med økonomisk boikott, så er det prinsippløst og farlig - med mindre man synes det er riktig å bruke økonomiske sanksjoner for å tvinge meningsmotstandere til taushet, skriver Stavrum i kommentaren «Skammelig Thon-boikott».

Stavrum mottok i ettertid en epost fra Buirkeland der hun uttaler at hun ikke har oppfordret til boikott av Thon. Hun skriver blant annet:

«...Min Facebook-konto er min private, og min uttalelse der kan eller skal heller ikke tolkes som annet enn en ytring fra meg personlig. At jeg tar i bruk min ytringsfrihet i respons på en annen ytring, kan jeg ikke se noe betenkelig ved. Selvsagt har ikke min reservasjon mot å benytte meg av Thon-hotell noen betydning for hva Rikskonsertenes holdning til leverandører er. Rikskonsertene forholder seg til de offentlige innkjøpsordninger og rutiner for avtaleinngåelser som er gitt i Staten...»

Trys beklagelse
Nå har Try tenkt seg om og i en lang epost til Thon (se under) beklager han personangrepet på Twitter.

Try skriver blant annet:

«...det var en sleivete bemerkning og jeg burde visst bedre enn å komme med personkarakteristikker av deg på Twitter...»

Try beklagelse Thon

Nettavisen NA24 forsøkte onsdag å få vite hva som fikk Try til å gå ut med beklagelsen. Reklamekongen svarte imidlertid ikke på vår henvendelse. Torsdag svarer Try i en tekstmelding at han ikke har anledning til å kommentere da han sitter i møter hele torsdag.

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere