RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de dyreste hotellene

Sist oppdatert:
Verdens dyreste hotellrom har Moskva, Roma og den indiske it-hovedstaden Bangalore.

I gjennomsnitt koster det for eksempel 1.900 kroner å bo på hotell i Moskva, som dermed topper prislisten. Det viser tall fra reisebyråkjeden BTI Nordic, melder NTB.

De europeiske hovedstedene dominerer 10-på-topp listen. Etter Moskva ligger Roma, Bangalore, Paris, New York, Milano, London, Geneve, Aten og Stockholm. Alle disse har snittpriser på mellom 1.900 og 1.500 per rom.

Markeds- og kommunikasjonssjef Simen A. Johannessen i BTI Nordic slår fast at ingen norske byer er i nærheten av verdenstoppen. I Oslo koster et hotellrom 953 kroner i døgnet, og er også dyrest i landet. Stavanger, Trondheim og Bergen følger på plassen etter.

Gjennomsnittsprisen for alle nasjonale markeder ligger på rundt 1.200 kroner,opp seks prosent fra først halvår 2004.

De største prisøkningene skjer i Øst-Europa, Midtøsten, Vest-Afrika og enkelte andre regioner av Afrika. Det antas at økningen skyldes mer internasjonal forretningsvirksomhet i disse områdene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere