RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Doom 3½

Sist oppdatert:
«Doom 3» og «The Sims 2» har fått en ting til felles. Utvidelsespakkene er et must for de som liker originalene.

Over ett halvt år etter «Doom 3» tør vi endelige slappe av. Mørke ganger uten lommelykt og noen å holde i hånden går igjen greit. Uheldigvis er iD klar over det, og slipper en stor og god utvidelsespakke. Er du ute etter mer «Doom 3», er dine bønner blitt hørt.

Historien begynner to år etter hendelsene i «Doom 3». Rombasen på Mars sender ut signaler, og du er med i en av troppene som skal utforske stedet. Langt nede i gruvene du besøker mot slutten av originalen, finner dere en magisk gjenstand som blir sentral utover i spillet. Denne lar deg bruke magiske krefter. For eksempel kan du gjøre så tiden går saktere.

Brettene er like godt satt sammen som «Doom 3» sine. De er fulle av steder hvor du skvetter himmelhøyt og områder du egentlig ikke vil utforske, men må. I tillegg til oppgavene hvor du må finne en PDA med en sikkerhetskode, krever enkelte at du bruker de magiske kreftene. For eksempel må du tidlig i spillet gjennom et rom med blokker som slår mot hverandre. Eneste sjansen du har er å sakke ned tiden og løpe som en helt.

I tillegg til nye brett, har utviklerne lagt til våpen og fiender. Dobbeltløpet hagle er blitt vår favoritt, mens kopien av «Half-Life 2» sin «Gravity Gun» er morsom å leke med. Den nye motstanden inkluderer noen raske fiender som kaster plasmakuler. De er med andre ord like lite trivelige som de eksisterende beistene. En «Capture the Flag»-modus er også blitt lagt til.

«Doom 3: Resurrection of Evil» er en typisk utvidelsespakke. Heldigvis har Nerve Software gjort hjemmeleksa si, og opplevelsen vi får servert er like god som den i «Doom 3». Nervene holdes hele tiden i høyspenn, og skyteknappen blir konstant bevoktet av minst en finger. Grafikkmotoren flekser like mye med musklene sine, og er en sterk bidragsyter til at du lever deg fullstendig inn i det som skjer på skjermen.

Som «Livets Skole» er dette et must for de som liker originalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere