RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er ekspertenes aksjetips

Sist oppdatert:
Denne uken har ekspertene stor tro på offshoreselskapet Smedvig og Norske Skog, mens Frontline og Telenor forsvinner fra porteføljene. Sjekk aksjetipsene her.

Både Terra Securities og DnB NOR Markets gjør endringer i porteføljene sine. Terra tar ut fire selskaper, og erstatter disse med to nye. DnB NOR nøyer seg med å bytte ut ett, men tar inn tre.

DnB NOR: Ut med Frontline, inn med Norske Skog og Smedvig.

Meglerhuset påpeker i sin ukesrapport at de siste ukene har vært meget gunstig for deres portefølje. For tiden ligger DnB NOR rundt 18 prosentpoeng foran indeksen.

Synet på aksjemarkedet er positivt, noe blant annet tre ukers oppgang i Dow Jones er med på å styrke. I porteføljen har DnB NOR valgt å ha en overvekt av oljerelaterte og sykliske aksjer.

Denne uken tar meglerhuset inn Smedvig, Norske Skog og Sparebanken Nord-Norge.

DnB NOR ser for seg en oppgang for Norske Skog på grunn av en forventet prisoppgang på avispapir i Europa. I tillegg er Norske Skog lavt priset for tiden, på linje med utenlandske konkurrenter. Men Norske Skog har bedre lønnsomhet enn disse.

Markedsutsiktene for Smedvig ser gode ut noen år fremover, ettersom oljeprisen sannsynligvis vil holde seg høy en stund. Dermed vil investeringsviljen hos oljeselskapene øke. I forhold til liknende internasjonale selskaper, er smedvig gunstig priset.

Sparebanken Nord-Norge fikk fyken i forrige uke fra meglerkollega Terra, men DnB NOR velger å ta banken inn i varmen. Meglerhuset påpeker at inntjeningsutsiktene har blitt betydelig forbedret den siste tiden, og at tapene var svært lave i andre kvartal. I tillegg er Sparebanken Nord-Norge lavt priset sammenliknet med andre norske banker.

Frontline forvinner ut av porteføljen etter en «hyggelig» utvikling, og fordi ratene er på vei ned.

Terra: Ut med Telenor og Tandberg, inn med Smedvig

Sist uke steg Terra Securities ukeportefølje med 5,5 prosent, mens hovedindeksen økte med 1,8 prosent. Forrige ukes vinner ble P4, som steg 33,6 prosent på grunn av sterke kvartalstall. Norsk hydro ble ukens taper, med en nedgang på 0,8 prosent, etter oljeprisfall.

Denne uken tar Terra inn Axis-Shield og Smedvig. Smedvig leverte bedre tall enn ventet for andre kvartal, og meglerhuset tror på videre kursoppgang på grunn av høy oljepris og sterke offshoremarkeder. Dessuten ventes det økte investeringer fra oljeselskapene i annet halvår i år, og en bedring i det internasjonale riggmarkedet.

Axis-Shield legger frem tall for først halvår denne uken, og Terra venter positive uttalelser rundt Afinion-produktet, som skal lanseres senere i år. Meglerhuset forventer en betydelig bedring av resultatene til neste år, med et positivt driftsresultat for første gang. På kort sikt gir Terra et kursmål på 25 kroner. For tiden ligger Axis-Shield-kursen mellom 22 og 23 kroner.

P4, Telenor, Tandberg og Statoil forsvinner fra porteføljen. Terra velger å ta gevinst i P4 etter den kraftige oppgangen. Samtidig ønsker meglerhuset mindre eksponering mot oljeprisen, og tar Statoil ut.

Car: To kjøpsanbefalinger

Car holder fast på sin vanlige portefølje, bestående av Fast, Global Geo Services, Crew Gold, Blom og DNO. Men de kommer med to klare kjøpsanbefalinger på Jinhui og Opticom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere