RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er meglernes favorittaksjer

Sist oppdatert:
Hovedindeksen ved Oslo Børs har ikke vært lavere siden begynnelsen av februar. Mange taper penger, men det betyr også billigere aksjer. Sjekk hvilke som anbefales denne uka.

Meglerhusene var ikke bare heldige med sine anbefalinger sist uke. Etter å ha steget pent i løpet av mandagen, falt hovedindeksen de fire påfølgende dagene. Da uka var omme, hadde børsen falt nesten fem prosent i forhold til sluttnoteringen fredagen før.

Billigere

De som lever av å gi aksjeråd ser imidlertid ingen grunn til å ta en pust i bakken av den grunn. Mange har riktignok tapt penger på kursfallet, men samtidig har gjennomsnittaksjen blitt fem prosent billigere i løpet av uka. Det øker sjansen for at du faktisk vil tjene på å følge aksjerådene fra meglerstanden.

Meglerhusene har ikke gjort noen store endringer i sine anbefalte porteføljer til tross for at enkelte aksjer har falt med enn andre de siste dagene.

Frontline

DnB NOR Markets holder fast ved at tankrederiet Frontline er blant godkjøpene der ute akkurat nå. Forrige uke falt aksjekursen med 30 kroner til 178,50. Begrunnelsen for kjøpsanbefalingen er at Frontline-resultatet for årets andre kvartal vil slå de forventningene finansmarkedene har i dag. I tillegg tror DnB NOR at estimatene for oljeetterspørselen i år vil bli jekket opp enda noen hakk, og det skaper økt behov for transport av olje.

De øvrige aksjene i DnB NORs portefølje er Hydro, Orkla, Schibsted, Telenor, Smedvig og Yara.

Smedvig

Heller ikke Terra Fonds har gjort noen endringer i sin ukeportefølje. Oljeserviceselskapet Smedvig har vært på anbefalingslista siden 2. januar, og det har så langt gitt en avkastning på hyggelige 27 prosent. Likevel tror meglerhuset at Smedvig har mer å gå på.

Bakgrunnen er at etterspørselen etter rigger ventes å ta seg opp andre halvår i år, siden oljeselskapene er i ferd med å øke leteinnsatsen. For Nordsjøens del kommer oppturen i 2005, tror Terra.

«Med dagens flåte og kontraktsdekning mener vi Smedvig er meget godt posisjonert for å nyte godt av denne oppgangen», skriver meglerhuset.

De øvrige aksjene i ukeporteføljen til Terra Fonds er Telenor, Hydro, Tandberg, Yara og Tomra.

Dyrt råd

Corporate Advice & Research (CAR) anbefalte sist uke kjøp av aksjer i det lille oljeselskapet CanArgo. Det rådet ga dårlig med penger i kassen for dem som valgte å slå til. Fredag stupte aksjekursen da selskapet meldte at man jobben med en aksjeemisjon som med dagens kurs kan bli på over 300 millioner kroner, og som vil føre til en kraftig utvanning av eierandelen til dagens aksjonærer.

Mandag gikk CAR ut med en anbefaling til sine kunder om å stemme nei til emisjonen i stedet for å kvitte seg med aksjen.

«Ovenfor frustrerte investorer vil vi påpeke at det normalt er smartere for investorer å stemme med hodet enn bena. Synes man selskapet ber om for stor fullmakt kan man heller stemme nei (begrense fullmakten) enn å svare med å selge aksjen», lyder rådet.

CAR anbefaler fortsatt kjøp av CanArgo, og råder samtidig sine kunder til å satse penger på Crew, TTS, PSI og GGS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere