RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er meglernes favorittaksjer

Foto: Scanpix
Etter en vår med mange tilbakeslag, har børsen gitt solid avkastning for pengefolket de to siste ukene. Sjekk hvilke aksjer meglerne anbefaler akkurat nå.

Grafen over hovedindeksens utvikling de siste ukene, viser en W som heller mot høyre. Det betyr at de siste dagene har vært svært positive for mange av dem som har puttet penger i selskaper notert ved Oslo Børs. Faktisk har hovedindeksen endt opp hele ti av de tolv siste handledagene.

Terra Fonds’ aksjestrateg Terje Nyborg tror farten kommer til å øke i aksjemarkedet denne uka. Fra USA ventes det flere viktige nøkkeltall, og ekspertene har fokus på tall som kan gi indikasjoner på når det første rentehoppet i USA kommer.

Terra har fortsatt størst tro på aksjer i energisektoren, og velger å beholde selskaper som Hydro og Smedvig i sin anbefalte portefølje denne uka.

Ementor kastes på dør

Teknologi er ikke fullt så attraktivt akkurat nå, ifølge Terra, og meglerhuset tar derfor it-kjempen Ementor ut fra lista over anbefalinger.

«Med et svingende marked og usikre forventninger til Ementors utvikling i andre kvartal velger vi å ta aksjen ut av porteføljen», skriver Terje Nyborg.

De øvrige aksjene på Terras anbefalingsliste er Telenor, Tandberg, Tomra og Axis-Shield.

Også hos DnB Nor Markets er det olje som råder grunnen, til tross for at prisen har falt rundt 15 prosent siden toppen for et par uker siden. Meglerhuset har fortsatt klokkertro på en fortsatt verdistigning for Hydro og TGS Nopec, samt for tankrederiet Frontline.

Fornyet tro på Røkke

I tillegg har DnB Nor-meglerne bestemt seg for å ta Kjell Inge Røkke-dominerte Aker Kværner inn i varmen igjen. Aksjekursen har falt bratt siden selskapet «nydebuterte» på børs i april. Nå tror DnB Nor bunnen er passert, og tipper at kursen tar seg opp etter hvert som usikkerheten i forbindelse med oppdelingen av «gamle» Aker Kværner og sammenslåingen av Kværner ASA og Aker RGI er sluttført.

DnB Nor konstaterer samtidig at Aker Kværner leverte oppløftende resultater for årets første kvartal.

«Markedsutsiktene for Aker Kværner er positive i lys av en ventet vekst i olje- og gassindustrien på grunn av at oljeselskapene må bygge ut nye felt for å sikre framtidig vekst,» skriver meglerhuset.

De øvrige aksjene på DnB Nors anbefalingsliste er Fast, Orkla og Scibsted.

Negativ verdi?

De uavhengige aksjeekspertene i Corporate Advice & Research (CAR) fokuserer på skakkjørte Opticom i sin morgenrapport mandag. CAR-analytikeren, som opplyser at han selv er aksjonær i både Opticom og Fast, mener Opticom er kraftig underpriset etter kursraset den siste tida.

Opticom eier nemlig 30 prosent av aksjene i Fast, og disse er alene verdt 67 kroner per aksje i Opticom. I skrivende stund omsettes Opticom-aksjen til 56 kroner, og det innebærer at investorene tror resten av Opticom har negativ verdi.

Til tross for at Opticoms tenketank i Sverige trolig blir avviklet og medarbeiderne sagt opp, tror CAR at Opticoms og datterselskapet Thin Film Electronics’ mange patenter har en verdi langt over null.

«Vi kan vanskelig se at det fins noe mer negativt å si om selskapet enn det som allerede er sagt og tror det er lite godt nytt som skal til for å starte en kraftig rekyl til rundt 90 kroner», spår CAR om kursutviklingen den nærmeste tiden.

CAR har også stor tro på Fjord Seafood, og mener aksjekursen akkurat nå innebærer et worst case-utfall i den pågående laksestriden i EU.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere