RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Norges beste sjef

Sist oppdatert:
Eiendomskongen Olav Thon slår Gro Harlem Brundtland og TV 2s Kåre Valebrokk ned i støvlene. 81-åringen regnes som landets beste toppsjef.

Det er Ukeavisen Ledelse som har gjennomført spørreundersøkelsen.

Thon får 79 poeng av 100 mulige. Landslagssjef Åge Hareide fikk til sammenlikning 77 poeng, mens Kåre Valebrokk og Gro Harlem Brundtland begge endte opp med 75 poeng.

- Thon framstår som et flaggskip for det gode og langsiktige private eierskapet, en yndling for seniorsaken og en ansvarlig og nøktern leder selv om han er søkkrik, skriver redaktør Magne Lerø.

Når det gjelder å oppnå resultater over tid, topper Thon nesten barometrene. Han scorer 9,5 poeng av 10 mulige, men har også da hatt 80 år på å gjøre seg bemerket. Alle de spurte er enige om at Thon har god teft for en innbringende handel og gode investeringer.

Thons evne til å løse konflikter blir vurdert som hans svakeste side, med en uttelling på 6,5 poeng. Han scorer høyt både når det gjelder å bruk makt der det trengs, og at han kommer godt overens med de fleste.

Medarbeiderne hans er fornøyde og motiverte, men meningene er mest delte om Thon når det gjelder etikk og verdiorientering. I forhold til sistnevnte ender eiendomskongen med en poengsum på 7,5 poeng, men det er store sprik i hvordan han vurderes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere