RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er ukens aksjetips

Sist oppdatert:
Terra Securities tror denne uken på Statoil, mens DnB NOR Markets holder en knapp på Norsk Hydro.

Feriefølelsen ser ut til å ha innhentet Oslo Børs. I løpet av dagen har hovedindeksen steget med bare 0,16 prosent, og den siste uken har Oslo Børs steget med knappe 0,12 prosent.

Men til tross for feriestillhet, har meglerhusene stor tro på aksjeutviklingen i enkelte selskaper.

DnB NOR - inn med Norsk Hydro

DnB NOR har denne uken Aker Kværner, Eltek, Fast, Odfjell, Schibsted, TGS Nopec, Tomra og Norsk Hydro på porteføljelisten. Norsk Hydro er ny for uken, mens de andre selskapene har ligget i porteføljen tidligere.

Hydro ble tatt inn i varmen, etter flere positive signaler. DnB NOR Markets påpeker blant annet at medlemslandene i OPEC kan øke målet på det såkalte prisbåndet for råolje.

Dessuten tror meglerhuset at fortsatt uro i Irak, OPEC og usikkerhet rundt Yukos vil bidra til høyere olje- og gasspriser fremover. Etter hvert som markedet tar innover seg den nye usikkerheten rundt oljeprisen vil Norsk Hydro-kursen komme til å stige igjen, etter en uke med uforklarlig fall.

Terra Securities - ut med Tandberg, inn med Statoil og Tandberg Television

Terra Securities har også Norsk Hydro på sin anbefalingsliste, sammen med Tomra, TGS Nopec, Orkla, Tandberg Television og Statoil. Endringer denne uken er Statoil som kommer inn, mens Tandberg byttes ut med Tandberg Television.

Terra venter gode tall fra Tandberg Television neste uke. De tror også på en mulig oppjustering av estimatene for andre kvartal i etterkant av andrekvartalstallene. Med potensial for oppjusteringer på kort sikt mener Terra at prisingen er attraktiv, skriver meglerhuset i sin ukesrapport.

Statoil får en plass i solen på grun nav et kursfall i forrige uke på fire prosent. Dermed tror terra at det er en kjøpsmulighet i aksjen. Oljegiganten legger frem tall for andre kvartal i august, og meglerhuset anslår en oppjustering av estimatene. Dessuten ser Terra Securities for seg en sterk oljepris fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere