RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er ukens aksjetips

Meglerhusene gir tommelen opp for Schibsted og Visma, mens Frontline og Fred. Olsen Energy får avskjed på grått papir. Se de beste aksjetipsene her.

Denne uken gjør både Terra Securities og DnB NOR Markets endringer i porteføljene sine.

DnB NOR Markets: Inn med Schibsted, ut med olje

I løpet av forrige uke steg meglerhusets portefølje med 2,8 prosent, noe som er 0,8 prosentpoeng bedre enn hovedindeksen på Oslo Børs.

Hittil i år ligger DnB NOR-porteføljen 28,6 prosentpoeng foran hovedindeksen.

Meglerhuset skifter ut en hel del selskaper, og tar ut Norsk Hydro, Statoil, Frontline og Stolt-Nielsen. Inn kommer Schibsted og Visma. Hovedårsaken til byttet er redusert eksponering mot dollar, og større fokus inn mot norske forhold.

Schibsted ventes å få langt bedre resultater fremover på grunn av bedre tall fra gratisavisen 20 Minutter og nettaktivitetene. I tillegg ventes det at Aftenpostens økonomiske situasjon vil snu, og en generell vekst i annonsemarkedet.

DnB NOR anbefaler et kjøp av selskapet, med et kursmål på 165 kroner på tre måneders sikt. For tiden ligger selskapet i overkant av 140 kroner.

IT-selskapet Visma leverte tall for tredje kvartal på linje med forventningene, og begge selskapets divisjoner kan vise til vekst. Selskapet er ikke nevneverdig eksponert mot dollar, og kan være en grei investering hvis du vil redusere dollarrisiko.

Øvrige selskaper i porteføljen er Fjord, Norske Skog og Yara.

Terra: Ut med CorrOcean, inn med Sparebanken Nord-Norge

Sist uke steg porteføljen til Terra Securities med 2,6 prosent. Til sammenlikning steg hovedindeksen på Oslo Børs to prosent.

Det var hovedsakelig Yara, CorrOcean og Axis-Shield som trakk opp. Orkla og Fred. Olsen Energy var taperne blant Terra-selskapene.

Denne uken får Axis-Shield, CorrOcean og Fred.Olsen Energy reisepass. Sparebanken Nord-Norge og Schibsted blir inkludert i det gode selskap.

Terra trekker også frem et annonsemarkedet med positiv utvikling og bedre utenlandsresultater i tilfellet Schibsted.

Sparebanken Nord-Norge ventes på sin side å legge frem gode tall i tredje kvartal. I tillegg viser meglerhuset til den gode avkastningen banken tilbyr på grunnfondsbevis.

Statoil, Yara, Orkla og Smedvig er også med i Terras portefølje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere