RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er ukens aksjetips

Sist oppdatert:
Hydro og Tomra er to av ekspertenes favoritter denne uken. Sjekk aksjetipsene her.

Både DnB NOR Markets og Terra Securities gjør endringer i sine porteføljer.

Terra: Stemmer ut RCCL
Sist uke falt Terras ukeportefølje med 2,7 prosent. Til sammenlikning gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,4 prosent. Meglerhuset trekker spesielt frem teknologiaksjene som en dårlig deal. Fast og Tandberg Television sank med henholdsvis 4,2 og 4,6 prosent. Også RCCL gjorde det tilsvarende dårlig.

Prosafe ble forrige ukes beste selskap, med en nedgang på 0,2 prosent.

Denne uken får RCCL fyken, mens Norsk Hydro og PSI Group kommer inn.

Ifølge Terra ligger oljeprisen betydelig høyere enn analytikernes forventinger. Meglerhuset tror oljeprisen vil holde seg høy ut året, og at estimatene for Norsk Hydro vil oppjusteres.

I tillegg har Hydro utviklet seg svakere enn oljekollega Statoil den siste måneden. Statoil har steget med 15 prosent, mens Hydro i samme periode kun har gått opp ni prosent. Dette gapet tror Terra vil minske de nesten ukene.

PSI Goup får være med i porteføljen på bakgrunn av en flom av CashGuard-avtaler den siste tiden. Ica i både Norge og Sverige står nå på kundelisten, og flere kontrakter ventes fremover. Også innen håndholdte terminaler og software ventes salget å øke.

Dessuten mener meglerhuset at fallet i PSI etter den skuffende resultatfremleggelsen for fjerde kvartal i fjor er for stort.

Øvrige selskaper i porteføljen er Schibsted, Tandberg TV, Prosafe, PGS, Sien Offshore og Fast.

DnB NOR Markets: Hurra for Tomra
Forrige uke kunne DnB NOR Markets skilte med en avkastning på minus 0,8 prosent. I løpet av året hittil har porteføljen steget med 12,9 prosent, mot hovedindeksen på Oslo Børs som har gått opp med 7,1 prosent.

Denne uken er det kun Tomra som får gleden av å være med i DnB NORs portefølje. Selskapet får en kjøpsanbefaling på bakgrunn av fall etter resultatfremleggelse i forrige uke og administrerende direktørs avgang.

«Tomras nylig fremlagte resultat og utsikter for første halvår 2005 var skuffende, men ikke så dramatiske som de påfølgende dagers kursfall skulle tilsi» skriver meglerhuset i sin rapport.

DnB NOR Markets fastholder sine langsiktige estimater, til tross for svake tall i fjorårets siste kvartal. Meglerhuset er også positive i forhold til ansettelse av ny administrerende direktør, samt avklaring i Tyskland om sikkerhetsmerking. Kursmålet ligger på 35 kroner, mot dagens notering på like under 28 kroner.

De øvrige selskapene i porteføljen er RCCL, Fjord, Farstad, Fred. Olsen Energy, Schibsted, Statoil, Stolt-Nielsen og Tandberg TV.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere