RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er ukens aksjetips

Sist oppdatert:
Denne uken bør du ifølge ekspertene putte pengene i kjemikalieskipsfart og mediegiganter.

Mens DnB NOR Markets gjør endringer i sin portefølje, velger Terra Securities å holde på forrige ukes valg.

Førstnevnte meglerhus kan se tilbake på en uke der porteføljen ga en avkastning på 3,4 prosent, mot Oslo Børs' generelle oppgang på 2,8 prosent.

Hittil i år har DnB NOR Markets-selskapene steget med 45,4 prosent, mot hovedindeksens 30,6 prosent.

Hurra for kjemikaliemarkedet
DnB NOR Markets tar inn kjemikalierederiet Odfjell og mediekonsernet Schibsted blant sine selskaper. Ut forsvinner Stolt-Nielsen og Statoil.

Det ventes at markedet for kjemikaliefrakt er i stadig bedring, og at Odfjell vil få en betydelig resultatfremgang i både 2005 og 2006. Selskapet kommer med tall i neste uke, og det ventes at disse vil bekrefte den gode trenden fra første kvartal.

Kursmålet ligger på 162,50 kroner, mot dagens 136 kroner.

Schibsted leverte på sin side tall for andre kvartal som var langt bedre enn ventet. Dette til tross for at selskapet rapporterte om større engangskostnader enn ventet. Tallene viste god vekst i både annonser og internettaktiviteter.

Kursmålet heves til 230 kroner per aksje, mot dagens 185 kroner.

Subsea 7 holder koken
Tipsene for Terra blir denne uken DnB NOR, Statoil, PGS, Odfjell, Subsea 7, Sinvest og Eltek. Sist uke steg denne porteføljen med tilsammen 3,3 prosent, mot hovedindeksens 2,3 prosent.

Spesielt gjorde Subsea 7 det godt, etter en oppgang på 12,3 prosent. Totalt sett er porteføljen opp 79,1 prosent hittil i år, noe som tilsvarer en meravkastning i forhold til hovedindeksen på 48,1 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere