RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Heiko Junge/SCANPIX (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)

Her får du billigst øl

Priskrigen på øl er over. Fra i dag koster det billigste flaskeølet 8,50 kroner. Flere har imidlertid lagt seg høyere i pris. Her ser du hvor du får billigst øl.

Mandag ettermiddag varslet Rema 1000, Kiwi og Coop-kjeden at de alle ville sette opp prisen på flaskeøl. Dermed fikk norske ølhunder kun nyte priskrigen på øl i drøye tre uker.

Sosial- og helsedirektoratet konkluderte sent i april at dagligvarekjedenes prisnedsettelser på flaskeøl var i strid med alkoholloven. Det ble samtidig gjort klart at det ikke vil være lov å selge øl til priser som ligger under avgiftsnivået. I tillegg må kjedene ta en avanse som ligger på nivå med det som tas ut på andre varer.

Avgifter og moms på en ølflaske utgjør alene 6,61 kroner. I tillegg skal altså kjøpmannen legge inn en "rimelig avanse".

- Det er med et blødende Rema-hjerte vi gjør dette. Det må vel være første gang i min dagligvarekarriere at jeg har fått beskjed fra myndighetene om at jeg må tjene penger, sier Rema-sjef Geir Solstad til TV 2 Nettavisen.

Både Rema 1000, Coop-kjeden og Kiwi har valgt å skru opp prisen til 8,50 kroner.

- Det er en pris vi har kommet fram til etter å ha gransket brevet fra Sosial- og helsedirektoratet. Vi føler vi har satt prisen så lavt vi har lov til å gjøre, sier informasjonsdirektør Vidar ullenrød i Coop til TV 2 Nettavisen.

Rema 1000 har i tillegg varslet prisoppgang på sitt «svenskeøl». Lyst Grans, hvor alkoholinnholdet ligger på 3,7 prosent, stiger fra 5 til 6 kroner flasken.

Gladmeldingen til øl-drikkende nordmenn er at prisoppgangen trolig vil bedre leveringssituasjonen for de rimeligste ølsortene. De siste ukene har det vært svært vanskelig å oppdrive flaskeøl av den billigste sorten.

Her er oversikten
Kiwi - Seidel 8,50 kroner

Rema 1000 - Grans 8,50 kroner - Lyst Grans (3,7 prosent alkohol) - 6 kroner

Coop Prix – Coop Pils 8,50 kroner

Coop Obs - Coop Pils 8,50 kroner

Coop Mega - Coop Pils 8,50 kroner

Bunnpris - Seidel 8,50 kroner

Rimi – Borg 9,00 kroner

Ica Supermarked - Borg 9,00 kroner

Meny – Tuborg og Seidel 9,90 kroner

Ultra – Tuborg og Seidel 9,90 kroner

Spar – Tuborg 9,90 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere