RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får du billigst reiseforsikring

Sist oppdatert:
Ved å velge riktig selskap når du skal ha reiseforsikring, kan du spare nesten 500 kr i året. Sjekk de ulike forsikringsselskapenes tilbud her.

Sommerferien nærmer seg, og det kan være greit å få på plass reiseforsikringen. Dermed sikrer du deg mot å tape altfor mye dersom du for eksempel blir frastjålet kofferten, eller må avlyse reisen på grunn av sykdom.

Men selv om reiseforsikring ofte er den billigste forsikringen, er det store prisforskjeller å spore. Prisene spenner fra rett over 700 kroner til nesten 1200 kroner.

Best tilbud fra Terra
Alle forsikringene i testen gjelder for reiser over hele verden, med en varighet opptil 45 dager.

Reiseforsikringene er standard-variant, som dekker avbestilling, personlige eiendeler, sykeutgifter, hjemtransport, ulykke og ellers når du er ute på vift. Det vil også si til og fra arbeid og på fritiden.

Listetoppen når det gjelder billigst reiseforsikring er i TV 2 Nettavisens undersøkelse Terra Skadeforsikring. Med et tilbud på 715 kroner, er selskapet testens billigste.

Vital kommer på en andreplass, med en forsikring til 725 kroner. Denne prisen gjelder imidlertid kun for nettbankkunder i DnB NOR, Postbanken og Nordlandsbanken. Dessuten gjelder den bare på reiser med minst én overnatting, og ikke til og fra arbeid.

Like over ligger Sparebank 1, som kan tilby en reiseforsikring til 775 kroner. Totalkunder, som har tre eller flere forsikringer hos selskapet, slipper unna med 697 kroner. Skal du bare reise innen Europa blir tilsvarende priser 635 kroner og 572 kroner.

Dårligst fra Vesta og Enter Forsikring
Dårligst ut kommer Vesta og Enter Forsikring. Frem til 1. juli koster en reiseforsikring hos Vesta 1190 kroner. Etter 1. juli stiger prisen til 1.210 kroner. Prisen er stiv, men gjelder for både én person og for hele familien.

Enter Forsikrings tilbud ligger også på 1.190 kroner. Er du totalkunde koster det deg noe mindre, nemlig 1071 kroner.

Ifølge Norsk Familieøkonomi er reiseforsikring et av områdene vi nordmenn er typisk overforsikret. Mange har nemlig reiseforsikring gjennom jobb, kredittkort, helårlig forsikring, samt inkludert i billettprisen.

Men typiske reiseforsikringer dekket via kredittkort er for det meste i knappeste laget. Derfor lønner det seg å satse på en annen hest.

Her er oversikten over de billigste selskapene:

Forsikringsselskap

Pris

Totalpris *

Terra Skadeforsikring

715 kr

Vital

725 kr **

Sparebank 1

775 kr

697 kr

Trygg-Hansa

865 kr

Gjensidige NOR

945 kr

630 kr

Tennant

973 kr

Europeiske (If)

1040 kr

957 kr

Enter Forsikring

1190 kr

1071 kr

Vesta

1190 kr (1210 kr etter 1. juli)

Prisene er hentet inn fra forsikringsselskapene 29. og 30. april 2004. TV 2 Nettavisen tar forbehold om feil og endringer.

* Gjelder ved tre eller flere forsikringer i samme selskap.

** Gjelder kun for nettbankkunder i DnB NOR, Postbanken og Nordlandsbanken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere