RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får du mest for sparepengene

Sist oppdatert:
Ulikhetene er store mellom de ulike bankenes høyrente-tilbud, med over to prosent i forskjell fra topp til bunn. Sjekk de beste tilbudene her.

Selv om pengene fortsatt er trygge i banken, er det ikke like mye å tjene på høyrente-sparing som for noen år siden.

I løpet av det siste året er styringsrenten fra Norges Bank blitt halvert, og har siden tidlig i vår ligget på 1,75 prosent. Dermed har også rentetilbudene fra bankene sunket, både for låne- og sparekunder.

For tiden ligger det beste høyrentetilbudet på 2,30 prosent, fra Kredittbanken og Verdibanken. I november i fjor lå det beste tilbudet på 3,11 prosent, mens den beste banken i april og mai fristet med 2,45 prosent rente på sparekonto.

- Selv om nivået er lavt, er det store forskjeller på rentesatsene. Derfor vil det likevel være en del kroner å hente ved å velge rett bank, spesielt hvis du har mye sparepenger, sier seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi til TV 2 Nettavisen.

Tjen tusenlapper på å bytte
For tiden har Sparebanken Øst det laveste rentetilbudet, på 0,05 prosent. Finansbanken er ikke stort bedre, med en rente på 0,10 prosent.

Dermed er det en renteforskjell på hele 2,25 prosent fra den beste til den dårligste banken. Med 50.000 kroner i banken kan du altså tjene 1.125 kroner på å bytte fra den dårligste til den beste banken.

Høyland forteller at det kan være greit å plassere noen av sparepengene i langsiktige fond. Men du bør likevel ha noen penger på sparekonto, både for å spre risiko og ha penger lett tilgjengelig.

Vær varsom
Ettersom høyrentetilbudene er så lave, kan det være fristende å putte penger i andre sparealternativer.

Det kan imidlertid være lite gunstig å stole blindt på aktører som lover gull og grønne skoger.

- Det er mange i markedet som er ute etter sparepengene dine, og som lover høy avkastning. Et eksempel er lånefinansierte plasseringer i blant annet aksjeindeksobligasjoner. Da bør du være oppmerksom på høye gebyrer og at du skal betale et lån samtidig. Avkastningen må med andre ord være høyere enn renten på lånet du skal betjene, påpeker Høyland.

Her er de beste høyrentetilbudene:

Bank

Rente

Kredittbanken

2,30 %

Verdibanken

2,30 %

Bankia Bank

2,25 %

Privatbanken

2,25 %

Landkreditt Bank

2,20 %

Storebrand Bank

1,85 %

Kvinnherad Sparebank

1,75 %

Nes Prestegjelds Sparebank

1,75 %

Postbanken

1,75 %

Selbu Sparebank

1,70 %

Aasen Sparebank

1,65 %

BNbank

1,65 %

Informasjonen er hentet fra Norsk Familieøkonomi 07.09.04. TV 2 Nettavisen tar forbehold om feil og endringer.

Rentetilbudene tar utgangspunkt i at du har 50.000 kroner på sparekonto. Enkelte av bankene opererer med spesielle betingelser, for eksempel knyttet til hvor mange ganger du kan ta ut penger uten å betale gebyr per år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere