RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får Røkke Norges råeste hyttevei

(Opdalingen/Montasje)
Sist oppdatert:
Politikere sier ja til Røkkes svindyre forslag.

Den 1.000 meter lange flystripen ved Fagerhaug i Oppdal er ikke lang nok for Kjell Inge Røkke når han skal fly til og fra hytta. I fjor ble det kjent at han ville betale vel 25 millioner kroner for å forlenge stripen med 400 meter.

Bygningsrådet har nå gått enstemmig inn for en dispensasjon fra reguleringsplanen slik at rullebanen blir forlenget med 400 meter.

Utbyggingen av rullebanen skal etter planen starte til våren og det er Kjell Inge Røkkes selskap Våningshuset AS som betaler utvidelsen.

Stein Lauritzen (Sp) ønsket å utsette dispensasjonen til etter de berørte skogeierne har hatt sitt møte med ordføreren 28. februar, skriver Opdalingen.

- Vi har såpass tid at vi har tid til å vente på en løsning, mener Sp-politikeren.

Mette Lønseth (Ap) peker på at det allerede står som et vilkår for dispensasjonen i rådmannens tilråing. Lauritzen vil allikevel at saken kommer tilbake til bygningsrådet etter møtet.

- Rådmannen er opptatt av at dispensasjonsspørsmålet blir avklart nå. Det er viktig som bakgrunn i videre diskusjon. Vi må unngå at kommunen sitter igjen med ansvaret for å finne en god skogsvei, sier Arild Hoel.

Stein Lauritzen trekker etter hvert utsettelsesforslaget og dispensasjonen blir vedtatt enstemmig.

Enorm hytte
Kjell Inge Røkke slo virkelig på stortrommen da han i sin tid bygde hytta. Hele 150 årsverk ble brukt for å bygge hytta på nesten 2.400 kvadratmeter. Prislappen for herligheten er tidligere anslått til hele 200 millioner kroner.

Ifølge 2009-regnskapet til Våningshuset AS kostet driften 1,7 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Tre ansatte - deriblant en vertinne og en heltidsansatt vaktmester - er ansatt i selskapet. Hytta inneholder blant annet 15 peiser, 20 dusjer og 22 toaletter.

2009 var første året hytteselskapet gikk med milliontap. Årsaken er tomter som faller i verdi.

I tillegg gjorde en omregulering av tomter i området at Våningshuset må nedskrive investeringen i selskapene med til sammen to millioner kroner. Resultatet blir et underskudd på knapt 2,4 millioner kroner.

Men det er ikke bare på Oppdal at Røkke lever som en greve.

Mer luksus
Etter flere års ventetid har Røkke og kona Anne Grete Eidsvig fått sin drømmebolig på Konglungen i Asker.

SE BILDER NEDERST I SAKEN

Det var i 2004 at Kjell inge Røkke kjøpte Konglungveien 46, 48 og 50 i Asker for tilsammen 45 millioner kroner.

Røkkes prosjekt hadde en litt trang fødsel. De første tegningene ble forkastet i kommunestyret i Asker. Arkitektene jobbet videre, og kom til slutt opp med et utkast der bygningsmassen lå såpass diskré i terrenget at det kunne godkjennes.

Klager
Røkke har likevel ikke sluppet unna en del støy og klager i løpet av byggeperioden. Blant annet reagerte naboene da Røkke ville anlegge dypvannsbrygge.

På tomtene Røkke kjøpte, sto det fra før to gamle sveitservillaer. Midt i mellom disse har Røkke bygget et splitter nytt hus. De gamle villaene er totalrenovert, og integrert i Røkkes nye superbolig. Underjordiske ganger forbinder de to gamle husene med det nye.

Røkkes hus mangler ingen ting. Bygningsmassen skal være på til sammen 565 kvadratmeter. Underjordisk garasje med plass til 14 biler og tennisbane hører med.

Kino og tennisbane
Husene skal ha noe sånt som ni soverom, 14 bad og toaletter, bibliotek, vinkjeller, kino, trimrom - og selvfølgelig kontorer og møterom.

Røkke har av mange blitt karakterisert som stormannsgal. Ingen andre norske milliardærer har vært i nærheten av et slikt pengeforbruk som Røkke. Da han var på høyden av sin makt for snart 10 år siden, hadde han bygget yachten «Reverie» til mange hundre millioner. Yachten er for lengst solgt, men nå skal han ha bestilt en seilbåt til 150 millioner.

I Asker har Røkke bygget stort. Renovering av to gamle sveitservillaer har garantert kostet. Det samme har de omfattende underjordiske byggearbeidene, samt arbeider i fjæresteinene for å anleggge brygge.

Til alt overmål har Røkke også finansiert en sykkelvei fra eiendommen og innover mot Vettre der barna skal gå på skole.

Hva den endelige regningen kommer på, vet bare Røkke selv. Med forsiktig kvalifisert gjetning lander man kanskje et sted rundt 350 millioner kroner. Sikkert er det at det blir den dyreste og flotteste privatboligen i Norge.

3264

Les flere nyheter hos: Opdalingen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere