RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Roger Bergersen)

Her felles banksjefen

Sist oppdatert:
Dette bildet ble tatt mens dommen falt.

Administrerende direktør Bård Bergvoll må forlate Sparebanken Narvik.

«Arbeidsforholdet skal opphøre» lød det i vedtaket fra styret. Det var en intern arbeidsmiljøundersøkelse som feltet bankens toppsjef. I lengre tid har det vært intern uro, skriver Fremover.

Etter det Fremover får vite, har dette først og fremst handlet om måten ledelse er utøvd på.

Bergvoll, som er fra Finnsnes og har hatt lederjobb i Sparebanken Midt-Norge før, har ledet banken i halvannet år. Etter styremøtet torsdag kveld ble han bedt om ikke å komme på jobb fredag, og siden da har partene hatt dialog via Oslo-advokater.

Sparebanken Narvik har 5,5 milliarder kroner i forvaltningskapital, 58 ansatte og solid egenkapital.

Den interne uroen medførte at bankstyret for tre uker siden ba om en klimaundersøkelse, gjennomført av firmaet Bedriftskompetanse. Etter det Fremover får vite, bekreftet undersøkelsen mye av det som var kommet fram i en tilsvarende undersøkelse utført i vår.

Vil ikke gå i detalj
Styreleder Erik Frantzen ønsker ikke å gå i detalj, men bekrefter at styrets vedtak skyldes mangelfull tillit mellom ansatte og toppsjefen.

- Ledelse er ingen popularitetskonkurranse, og motstand er helt normalt, særlig når man driver omstilling. Dog er tillit en av lederskapets pilarer, og en viss mengde er nødvendig for å kunne virke gjennom andre. Nødvendig tillit er her ikke tilstede, sier han til Fremover.

Mandag morgen gjennomførte han allmøte med de ansatte. Elling Georg Berntsen er konstituert som ny banksjef, og styret har besluttet en rekke tiltak for å bygge bedriftskultur internt.

Styreleder og administrasjonen vil også invitere de største kundene til informasjonsmøter i tida fremover.

Fremover har vært i kontakt med Bård Bergvoll, men han ønsker ikke å kommentere saken.

Børsmelding
Mandag morgen ble følgende krasse melding sendt ut:

«BANKEN OG ADM DIR SKILLER LAG

Ledelse er ingen populæritets-konkurranse og motstand er helt normalt, særlig når man driver omstilling. Dog er tillit en av lederskapets pilarer og en viss mengde er nødvendig for å kunne virke gjennom andre. Dessverre har banken kommet i en situasjon hvor denne forutsetningen ikke lenger er tilstede og styret ser ingen annen utvei enn at banken og adm dir skiller lag.

Det er viktig å bemerke at denne «skilsmissen» alene ikke er nok for å sikre fortsatt fremdrift i omstillings- og forbedringsarbeidet av banken. Det vil derfor på kort sikt bli iverksatt flere initiativ fra styrets side. Herunder kan bla nevnes at Elling Berntsen konstitueres som adm dir, Steinar Hopland rekruttering engasjeres i jakten på ny permanent leder, Bedriftskompetanse vil kjøre et kulturprosjekt, advokatfirmaet Grette vil utarbeide nye rutiner for intern varsling og habilitet og sist men ikke minst de største kundene vil inviteres til infomøter med administrasjon og styrets leder.

Lederskiftet betyr ingen omkamp om gjeldende strategi, men snarere tvert imot ser styret frem til og snarest mulig komme tilbake til normal drift med full fokus på kunder og veien mot fastlagte mål. Avslutningen av tredje kvartal viser at bankens tall utvikler seg fint og at skiftet fra «finanskrise til vekst» er i ferd med å feste sitt grep. Det er fortsatt for tidlig å si at vi har stabil vekst, men vi gleder oss forsiktig over en positiv tendens.

Banken er og må forbli en sentral institusjon i lokalsamfunnet , noe som krever gjennomgripende tillit og forutsigbarhet. De langsiktige mål vil være lederstjenen i styrets videre arbeid og vi repeterer derfor gjerne våre 3 hovedprioriteringer:

1. Skape en ledende bank hva angår operasjon og lønnsomhet

2. Sikre varig lokal selvstendighet

3. En overskuddsforvaltning som bidrar til lokal vekst og på den måten kommer eiere, samfunn og bank til gode (positiv spiral).

Situasjoner som dette skaper alltid en periode med uro, men styret føler stor trygghet for at dette er bra for alle parter og at uro snart vil bli erstattet av stabil kurs mot våre mål. Vi ønsker alle berørte lykke til!»

Les flere nyheter hos: Fremover

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere