RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kommer det nye mobilnettet

Sist oppdatert:
Telenor lanserer i dag sitt nye mobilnett som gir deg raskere surfing og helt nye tjenester. Men ikke hele landet dekkes, og koster penger gjør det også. Sjekk om du får nett her.

I dag har rundt to millioner mennesker i 70 byer og tettsteder dekning i det nye 3g-nettet. Det betyr nye tjenester og langt raskere surfing og dataoverføring på mobilen.

Må ha telefon
For å kunne dra nytte av denne tjenesten må du dog ha en 3g-telefon, du kan lese mer om teknologien og telefonene her.

I mars neste år regner Telenor med å ha dekning i 132 byer og tettsteder, mens tettsteder med over 200 innbyggere alle skal ha dekning innen 2007.

På dette kartet kan du sjekke om du har 3g-dekning i dag.

Prisene
Helt gratis blir det ikke, men Telenor lover kampanjepriser på bruk av mobilt internett fram til februar neste år. Uansett hvor mye du surfer koster det ikke mer enn fem kroner dagen.

Fra februar 2005 betaler du 20 kroner per megabyte du laster ned, men maksimalt 30 kroner per døg.

Telenor er først ute med det nye nettet i Norge, men det kommer flere. Netcom har sagt at deres nye nett skal være klart i mars, og svenske 3 lover at de skal begynne å bygge nett i Norge i løpet av neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere