RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kommer hytta til Spetalen

Foto: Steinar Johnsen (Aust Agder Blad)
Sist oppdatert:
Bygger hytte på gammelt båtbyggeri.

Eigil Stray Spetalen (43) er lillebror til den profilerte investoren Øystein Stray «Spettet» Spetalen, av mange oppfattet som den dyktigste til å tjene penger på Oslo Børs. Tilnavnet «Spettet» kommer kanskje fra hans høye, tynne gestalt og hans uovertrufne evne til å gjøre vei i vellinga i finansmarkedet.

SELGE BOLIG? Finn megler

Eigil har holdt en atskillig lavere profil enn sin storebror, men har gjort det rimelig bra han også. Etter endt utdannelse ved NTH i Trondheim jobbet han i flere år som forvalter, før han startet for seg selv.

Eigils investeringsselskap, Kristianro, hadde i 2008 en bokført egenkapital på vel 60 millioner kroner. I skattelistene for 2008 står han oppført med en personlig formue på 102 millioner kroner

Det var i 2007 at Eigil Stray Spetalen kjøpte den gedigne eiendommen på Lekerøya i Risør for 10 millioner kroner.

Spetalen har fått tillatelse til å bygge seks boenheter, hvorav to bygges nytt. De fire resterende er eksisterende bygg som rehabiliteres, ifølge Aust Agder Blad.

Etter et par år med planlegging, er spett og spade nå satt i jorda. De nye byggene - på til sammen 150 kvadratmeter - bygges der den gamle båtbua sto.

En forutsetning for byggetillatelsen er at familien Spetalen iveratar stedets historie.

Den gamle båtbua ble jevnet med jorda etter 60 år. Den ble brukt av Å. Kittelsens båtbyggeri. Her ble det bygget alt fra redningsskøyter som «Olav Ringdahl jr», losskøyter som «Risør» til mindre kystfraktefartøyer og lystyachter.

«Det er tatt utgangspunkt i et arkitektonisk konsept med «industriell» karakter. Dette innebærer valg av dimensjoner, materialer og repetitive løsninger, i en viss grad slik den gamle båtbua uttrykker».

- Dette skal bli et landsted for familien. Utfordringen blir selvsagt å kombinere familiens behov med viktigheten av at det unike med eiendommen blir ivaretatt, sa Eigil Stray Spetalen til Aust Agder Blad da han kjøpte eiendommen i 2007.

Spetalen sa han valgte Risør fordi han synes dette er den hyggeligste av sørlandsbyene.

De to nye boenhetene vil bestå av et våningshus og et båthus.

«Materialbruk består av steinsettinger for kaianlegget , komplettert med trebrygge langs sjøkanten der småbåter og badeplass skal ligge. En kombinasjon av stein og treverk i bryggeanlegget bygger på tradisjon. Det skal benyttes lokal stein til brygga som tilpasses eksisterende brygge. Treverk skal grånes naturlig», heter det i rammesøknaden..

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere