RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kommer Lidl

Sist oppdatert:
Lidls inntog i Norge nærmer seg. I første omgang vil kjeden åpne ti butikker rundt i landet. Sjekk hvor.

Den tyske lavpriskjeden har allerede åpnet kontor i Oslo, Kristiansand og Trondheim. Nå jobbes det på spreng for å få på plass tomter, og personale til butikkene som skal føres opp.

Arbeidet med byggingen av butikkene er allerede i gang på flere steder. De første butikkene vil trolig være klare allerede til sommeren.

Ti butikker innen sommeren
Ifølge Stavanger Aftenblad vil den tyske lavpriskjeden åpne ti butikker i Norge til sommeren, deretter vil det komme flere nye ut over året.

Lidl vil selv ikke kommentere opplysningene.

- Vi kommenterer ingenting, sier en talsmann ved Lidls ekspansjonskontor i Oslo til TV 2 Nettavisen.

Holdt på lenge
Det er imidlertid kjent at prosessen rundt etableringen i Norge har pågått i nær ett års tid. Allerede i fjor ble det utlyst stillinger til satsingen i Norge, og dette har fortsatt forløpende gjennom våren og sommeren i år.

Lidl har hatt store problemer med å få tomter og byggetillatelse på plass. På Stord og i Ålesund er imidlertid grunnarbeidet på tomtene allerede i gang. Og på ytterligere åtte til ti steder har kjeden skaffet seg tomter, og byggetillatelsen ventes å foreligge innen et par måneders tid.

Første runde
Minst seks butikker blir planlagt på vestlandet, tre av disse vil ligge i Bergen men det er uklart når de vil stå ferdig. På Stord har Lidl sagt at kjeden vil ha butikken ferdig innen utgangen av mai.

Videre ventes det å åpne butikk i den «første puljen» i Ålesund ved Skutvika. Larvik får Lidl-butikk, og det samme gjør trolig Os, Sarpsborg, Rygge, Kristiansand, Haugesund, Flekkefjord, Ålgård og Lyngdal.

Vesentlig billigere
Den tyske superlavpriskjeden har allerede etablert seg i Sverige med stor suksess. I lokalområdene hvor kjeden har etablert seg har de andre dagligvarekjedene tapt markedsandeler.

En prisundersøkelse TV 2 Nyhetene gjennomførte i Sverige tidligere i høst, viser at kjeden kommer ut med vesentlig lavere priser enn konkurrentene.

Se prissammenligningen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere