RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her spiser Mattilsynet

Sist oppdatert:
De har stengt og kontrollert spisesteder over hele landet. Se hvor Mattilsynet selv spiser.

De siste ukene har den ene restauranten etter den andre fått så hatten passer av Mattilsynets inspektører. Flere restauranter i Oslo og Bergen ble stengt etter at inspektørene fant alt fra kakerlakker og rottelort til larver.

  • SE LISTEN OVER SPISESTEDENE NEDERST I SAKEN

Men Mattilsynet går ikke på restaurant bare for å kontrollere kjøkkenet, de går også ut for å spise.

TV 2 Nettavisen har ringt rundt til Mattilsynet i hele landet for å høre hvor de har hatt årets julebord. Flere av de ansatte i Mattilsynet understreker at valg av spisested ikke er det samme som et kvalitetsstempel, men på listen finner vi en rekke anerkjente spisesteder.

Ikke kvalitetsbevis
Mattilsynet består av i alt et hovedkontor, åtte regionkontorer og 64 distriktskontorer. Hovedkontoret i Oslo la i år sitt julebord til Østmarkseteren. Restauranten ligger idyllisk til i Østmarka like utenfor Oslo. Ifølge seniorrådgiver på kommunikasjonsavdelingen i Mattilsynet, Siw Ulvehøj var julebordet svært vellykket.

- Vi var veldig fornøyd. Det var nydelig mat, og rent og pent, sier Ulvehøj til TV 2 Nettavisen.

- Kan vi tolke denne listen som et kvalitetsstempel på de restaurantene som er med?

- Nei, absolutt ikke.

- Hvorfor ikke det?

- Nei, det har jo ikke vært noen formell inspeksjon.

- Men er virkelig valget helt tilfeldig?

- Det er klart at vi, som alle andre, gjerne vil ha god mat. Det er vel det som bestemmer, og folk i Mattilsynet vil nok velge spisested med omhu, sier Ulvehøj.

Ingen inspeksjon
At det ikke har foregått noen formell inspeksjon kan kjøkkensjef Egil Nordeide ved Østmarkseteren bekrefte. Mattilsynet har ifølge han ikke vært på inspeksjon der en eneste gang siden han startet i jobben for 11 år siden. Men det har ikke stått på tilbudene.

- Både når de var her på prøvespising og på selve julebordet fikk samtlige tilbud om å komme ned på kjøkkenet, men de ble sittende, sier Nordeide til TV 2 Nettavisen.

Han mener kontrollen fra Mattilsynet er viktige.

- Det er klart jeg synes vi må ha strenge kontroller, men det må ikke bli en heksejakt. Alle vet jo hvilken makt media har, sier Nordeide

Spise maten fra gulvet
Eieren av Østmarkseteren, Jan Engblom, er stolt over Mattilsynets valg.

- Kjenner du ikke hvordan det lukter Zalo av fingrene mine? Her kan du spise maten fra gulvet, sier Engblom mens han viser frem kjøkkenet.

Kjøkkenet er skinnende rent, og kjøkkenpersonalet har god plass å boltre seg på. Engblom forteller ivrig i vei om hvordan arbeidet på kjøkkenet blir gjort. Han er glad for kontrollene fra Mattilsynet, men synes synd på flere av restaurantene som er rammet av medias søkelys de siste ukene.

- Skal man være helt sikker på at man ikke finner en rotte i kjelleren på en restaurant, da må man nesten sanere hele den gamle bebyggelsen i Oslo sentrum, sier Engblom.

Her er listen over stedene Mattilsynet har hatt sine julebord:

Enkelte av kontorene har ikke hatt julebord, men andre lignende arrangementer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere