RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her står du på ski i helgen

(scanpix)
Sist oppdatert:
Vinteren er på vei, og flere skianlegg har åpnet tidligere enn vanlig i år. Sjekk hvilke skianlegg som er åpne denne helgen.

13 skianlegg har åpnet for sesongen, og selv om de store snømengdene hittil har uteblitt rapporteres det om gode forhold på en rekke av de større skistedene.

- Sesongen startet veldig tidlig i år, Bjorli var første ut i år som de var i fjor. De startet allerede midtveis i oktober. Nå har vi hatt en mildværsperiode, men nå virker det som kulda er tilbake så da åpner flere anlegg traseene ved toppene, sier innholdsansvarlig hos Skiinfo.no, Tobias Flatin, til TV 2 Nettavisen.

47 fortsatt stengt
Ifølge Flatin har flere skianlegg klart å åpne sesongen tidligere enn vanlig i år. Snømengden varierer fra 0 til 50 centimeter, men 47 anlegg har ennå til gode å starte heismaskinene.

- Forholdene vil være veldig variable fra sted til sted så tidlig i sesongen, så hvis du skal få et ordentlig bilde av forholdene bør du holde deg oppdatert på snørapporter, sier Flatin.

Åtte heiser åpne i Hemsedal
Hemsedal er blant anleggene som kan lokke med de beste forholdene tidlig i sesongen. Åtte av 17 heiser er for tiden åpne, og snødybden måler 45 centimeter.

- Vi har vært heldig og fått mye bra snø i starten av sesongen, i tillegg har vi fått hjelp av snøkanonene. Vi hadde mer natursnø i fjor, men det er fremdeles veldig gode forhold. Vi har fått rundt 15 centimeter de siste dagene, så det ser bra ut foran helgen, sier Eva Stilleth, informasjonsansvarlig ved Hemsedal Turistkontor, til TV 2 Nettavisen.

Hemsedal åpnet allerede 8. november. I løpet av kort tid håper de å åpne de resterende heisene og nedfartene.

- Det er vanskelig å si akkurat når dette vil skje, men vi har et lønnelig håp om at vi vil ha det på plass ganske kjapt, sier Stilleth.

Åpner i desember
Flere andre av de store skianleggene er fortsatt stengt. Hafjell opplyser at de planlegger åpning 6. desember, Rauland har 20 centimeter snø men holder fortsatt alle nedfarter stengt, mens Norefjell varsler på sine nettsider at de åpner sesongen lørdag.

Sjekk listen over de åpne skianleggene her.

Sjekk Skiinfo.no her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere