RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Het Yara i gråmarkedet

Sist oppdatert:
Markedet preges av kjempeinteresse for Yara, og før morgendagens børsnotering handles aksjen for på 48-49 kroner i gråmarkedet både i London og Oslo. Aksjen er overtegnet 18 ganger.

Oslo Børs åpnet positivt, men falt i takt med resten av de europeiske børsene etter lunsj. Hovedindeksen endte på 191,9 poeng onsdag, ned skarve 0,1 prosent.

Nesten alle tungvekterne måtte ta en liten kursnedgang, og dagen før utskillelsen av Yara sank Hydro-aksjen en halv prosent, etter en frenetisk handling de siste dagene.

I morgen har gjødselkonsernet Yara, som har blitt skilt ut fra Norsk Hydro, sin første dag på Oslo Børs.

Interessen for å tegne aksjer har vært stor, ifølge meglerne i markedet, og flere analytikere har vært frempå og sagt at selskapet er billig. I følge Reuters er aksjen onsdag ettermiddag overtegnet 18 ganger.

Kursintervallet var satt mellom 36 og 41 kroner, og overbevisningen er stor i markedet om at kursen vil ende helt i toppen av av dette intervallet. Fristen for å tegne aksjer gikk ut klokken 16 i ettermiddag for institusjonelle investorer.

Yara-aksjen ble allerede i ettermiddag handlet i gråmarkedet både i London og Oslo på 48-49 kroner, ifølge meglerappatet.

De som får tildelt aksjer i emisjonen ser altså ut til å ha gjort en kjapp gevinst. Dagens Hydro-aksjonærer er uansett sikre på dette, de får én Yara-aksje per aksje i Norsk Hydro

De store selskapene som bidro positivt på børsen onsdag var Orkla og Frontline. Førstnevnte steg én prosent, mens Frontline hoppet opp hele 4,4 prosent etter en nedgang de siste dagene.

Enskilda Securities har gitt Fredriksen og co en positiv analyse og tankratene snudde fallet de har hatt, noe som ga det positive utslaget for Frontline.

Gruveselskapet Crew fortsatte den gode trenden fra tidligere på dagen, og også SAS hadde en god dag på børsen. Aksjen steg 8 prosent etter at selskapet i går kveld fikk på plass en ny tariffavtale med fagforeningene.

IT- og telekom hadde derimot en tung dag igjen. Alle Tandberg-aksjene, EDB Business Partner og Ementor trakk IT-indeksen ned 1,8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere