RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Heyerdahl i strupen på Hagen

Sist oppdatert:
Tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl ser rødt etter at Stein Erik Hagen karakteriserte hans tid som konsernsjef i harde ordelag og trakk paralleller til regnskapsskandalene Enron og Ahold.

- Det siste tiåret har vist at den største trusselen mot langsiktig verdiskaping er disposisjoner som konsernsjefer i «eierløse» selskaper foretar for å berike seg selv, og bygge opp en personlig maktbase i så vel selskapet som i samfunnet, skrev Stein Erik Hagen i en kronikk i Aftenposten mandag. I et intervju bekreftet han at han hadde Heyerdahl i tankene og han trakk også fram regnskapsskanalene Enron og Ahold.

Denne opptakten til Orklas generalforsamling i dag, har fått den tidligere Orkla-sjefen til å reagere, ifølge Aftenposten.

- Angrepet er både diskriminerende og kriminaliserende, og det kan være fristende å tro at Hagen ikke har vært ved sine fulle fem i gjerningsøyeblikket, skriver Heyerdahl i sitt motangrep. Han mener Hagen har overtrådt en grense. Ifølge Heyerdahl leverer Hagen usanne påstander og egenprodusert virkelighet som ledd i å forskjønne seg selv.

Torsdag er det generalforsamling i Orkla. Her ventes det strid om måten Orkla-styret med Johan Fr. Odfjell i spissen sparket Finn Jebsen som konsernsjef, også det en strid der Hagen og Heyerdahl står mot hverandre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere