RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Heyerdahl tema på Orkla-møte

Sist oppdatert:
Jens P. Heyerdahl var tema på dagens over åtte timer lange styremøte i Orkla og styremedlemmene var svært hemmelighetsfulle da de endelig kom ut.

Spekulasjonene har gått hett rundt toppstriden i Orkla den seneste tiden, og rykteflommen blir neppe lagt død etter dagens styremøte.

For etter å ha sittet sammen i over åtte timer, var det svært ordknappe styremedlemmer som møtte pressen utenfor Orklas hovedkvarter på Skøyen i Oslo.

Skadelig fokus
Styreleder Johan Fr. Odfjell svarte unnvikende på spørsmål om stridstemaene, men vedgikk at medieoppslagene hadde vært blant temaene under dagens møte.

På spørsmål om han synes fokuset på eierstriden virket skadelig på selskapet, svarte han et kortfattet «ja».

Odfjell erkjente også at tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl d.y. var blant temaene som ble tatt opp og debattert. Heyerdahl, som i dag sitter i en konsulentrolle i selskapet, skal den siste tiden ha vært i kontakt med flere av Orklas aksjonærer.

Hemmelighetskremmeri
Både Stein Erik Hagen og Christen Sveaas, som sitter i styret, mener Heyerdahl har startet en kampanje for å gjøre vesentlige endringer i Orklas styrende organer.

Styreleder Odfjell ville imidlertid ikke utdype hva Orkla-styret hadde kommet frem til i forbindelse med Heyerdahls posisjon og angivelige kontakt med aksjonærene i selskapet.

Konsernsjef Finn Jebsen har måttet tåle å lese at flere mener han «sitter i fanget» på den tidligere Orkla-sjefen. Samtidig har det vært klart at det pågår en åpen strid mellom ham og Sveaas.

- Et godt styre
På spørsmål om hvordan Jebsen ser på dagens styresammensetning, svarte konsernsjefen:

- Jeg synes Orkla har et godt styre.

- Mener du da også Sveaas?

- Jeg vil ikke kommentere enkeltpersoner, repliserte han.

Pressekorpset fikk en kortfattet melding levert i hendene, hvor det sto følgende:

«Orklas styre har i dagens møte blant annet behandlet de mange medieoppslag rundt selskapet, ofte basert på anonyme kilder i eller utenfor Orkla. Styret ser det som sin oppgave å arbeide for mest mulig tillitsfulle forhold i og rundt selskapet, og vier dette sin fulle oppmerksomhet. Ut over dette kan styret for tiden ikke gi ytterligere kommentarer.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere