RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Ill.foto)

Høili selger Europris

Sist oppdatert:
Lavpriskongen Terje Høili kvitter seg med deler av sitt livsverk, lavpriskjeden Europris. Kjøper skal være et europeisk investeringsselskap.

Aksjonærene bak butikkjedene Europris og Max 20 og selskapet Terje Høili AS vurderer å selge deler av virksomheten til en internasjonal, finansiell investor.

- Det er snakk om å selge en aksjepost, men jeg kan ikke si hvor mye, sier administrerende direktør Odd Sverre Arnøy i Europris Norge til Aftenposten.

Det er ikke snakk om at en annen europeisk lavpriskjede skal ta over, kjøperen er en finansiell investor. Det er heller ingen planer om å selge unna hele virksomheten.

- Samtalene går ut på å selge en andel av hele virksomheten, men det er ikke snakk om å selge 100 prosent. Det kan jeg bekrefte, sier Arnøy til Finansavisen.

Salget av aksjeposten skal være avgjort i løpet av to til tre uker.

Det er ingen liten butikk som er til salgs. I fjor fikk Terje Høili AS et resutlat før skatt på 170 millioner kroner, mens Europris Norge endte på 70 millioner før skatt, ifølge Finansavisen.

Terje Høili AS eier halvparten av Europris Norge, mens resten er eid av gründerne Wiggo Erichsen, Jan Egil Gulbrandsen og Terje Baltzersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere