RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk tiltale mot utro tjener

Sist oppdatert:
39-åringen møter en historisk tiltale etter at han skal ha rappet informasjon fra sin tidligere arbeidsgiver Teleperformance Norge AS.

Mannen risikerer mange år i fengsel for grov utroskap, grovt tyveri og ulovlig kopiering av filer.

Det er første gang noen tiltales for grovt tyveri etter ulovlig kopiering.

- Det er svært lite rettspraksis på området, sier politiadvokat Espen Skjerven til TV 2 Nettavisen.

- Politiets datakrimsenter registrerer stadig flere tilfeller der bedrifter er blitt frastjålet dokumenter eller informasjon som er lagret elektronisk, slik som i denne saken. Dette er en trend som gir grunn til bekymring, fordi informasjon i mange tilfeller kan karakteriserers som bedriftens "gull" , sier politiadvokat Espen Skjerven.

- Vi ser behov for at domstolene tar stilling til rekkevidden av sentrale lovbestemmelser på området, og hvilket straffevern elektronisk informasjon har i dag, legger Espen Skjerven til.

Økokrim mener mannen har kopiert til CD/DVD og stjålet en mengde elektroniske dokumenter og e-post fra kundeservicebedriften han var ansatt i.

I teorien risikerer han 12 års fengsel.

Filene inneholdt blant annet bedriftshemmeligheter, informasjon om kunder, omsetning og fortjeneste, og diverse annen interninformasjon om organisering, drift, salg og opplæring.

Han skal også ha videresendt en e-post med vedlegg til sin private e-postadresse.

Vedlegget inneholdt informasjon om et anbudsprosjekt han var leder for. Samme dag sa mannen opp stillingen for å begynne som administrerende direktør hos en konkurrerende kundeservicebedrift.

Mannen er også tiltalt for å ha kopiert databaser, skjermbilder og programvare som tilhørte hans tidligere arbeidsgiver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere