RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder fastrenten rekordlav

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Med signaler om fortsatt lav rente fra Norges Bank, er det ikke store utslag å spore i fastrente-tilbudene fra bankene. Fortsatt er tilbudene rekordlave, både med kortere og lengre perspektiv. Sjekk de beste tilbudene her.

Onsdag kom det beskjed fra Norges Bank om at de opprettholder en styringsrente på 2,5 prosent. Dermed er det duket for rekordlav rente en stund fremover, også på boliglåns-fronten.

Ifølge økonomene vil styringsrenten stige igjen først i siste halvdel av neste år. Dermed holder fortsatt fastrentetilbudene fra bankene seg lave, og det er mulig å finne tilbud helt nede på tre-tallet for de som vil binde i ett år.

Best i test
- Nye kunder vil hos oss få 0,20 prosent lavere rente i løpet av de første fire årene, og ender da opp med en effektiv rente på 3,84 prosent dersom de binder for ett år, opplyser Erik Ingier, som er leder for personmarkedet i BNBank, til TV 2 Nettavisen.

BNBank kommer best ut på fastrente i både tre og fem år. For tre år kan du få en rente nede i 4,65 prosent, mens fem år gir 5,55 prosent. Dette er en marginal oppgang sammenliknet med for en måned siden.

Sparebank 1 Nord-Norge kan tilby en fastrente på 6,00 prosent, dersom du velger å binde over ti år. Dette er overraskende nok ned 0,18 prosent ned i forhold til i slutten av september.

Bør binde over lang tid
Økonomene er imidlertid i tvil om det lønner seg å binde renten, spesielt for kortere tidsperioder.

- Primært bør man binde renten over lang tid. Det er litt gunstigere å binde renten for to og tre år nå enn det var for en måned siden, men fortsatt er det ikke noe poeng å binde på så kort sikt, sier sjeføkonom Steinar Juel i Nordea til TV 2 Nettavisen.

Juel mener fastrentene vil skli oppover neste år, ettersom tiden nærmer seg for at Norges Bank vil heve renten igjen. Også Ingier tror en renteoppgang vil komme snart.

Lønner seg historisk sett
Seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi mener bankkundene i utgangspunktet ikke bør satse på fastrente.

- Historisk sett har det vist seg at det lønner seg å ha flytende rente. Dessuten blir fleksibiliteten borte ved fastrente, sier Høyland til TV 2 Nettavisen.

Kanskje tjene på fem år
Høyland mener at dersom man skal binde, bør man satse på et langt perspektiv.

- Med de renteutsiktene vi har i dag, har jeg ingen tro på at man vil tjene på å binde i tre år. Man vil kanskje tjene på å binde i fem år, forteller seniorrådgiveren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere