RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder Skattekrim på avstand fra Monaco

Foto: Wolfiewolf (Flickr/creative commons)
Sist oppdatert:
Velstående norsk oljemegler holder Skattekrim på trygg avstand fra luksusleiligheten i Monaco.

Oljemegler Jan Tore Strømme skal ha unndratt over 60 millioner kroner fra beskatning. Fra Monaco holder han norske skattekrim på trygg avstand. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) tirsdag.

Strømme, som tidligere var styremedlem for Fredriksen-selskapet Farahead Holdings og suksessrik oljemegler i Astrup Fearnley, er tiltalt i det Skattekrim betegner som en av de største enkeltsakene Skatt sør noensinne har hatt.

Strømme ble første gang tiltalt i 2009 for grovt skattesvik og grov økonomisk utroskap. I 2011 ble tiltalen utvidet med grovt heleri. Skattekrim mener Jan Tore Strømme fra 2001 til 2008 unndro over 60 millioner kroner fra beskatning i Norge.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Skattekrim har imidlertid store problemer med å få fatt i Strømme ifølge DN.

Da 51-årige Strømme ikke ville møte i retten i 2009 etterlyste politiet ham via Interpol. I januar i år var Nedre Telemark tingrett klargjort til straffesak mot Strømme. Strømme nektet imidlertid å møte da han avviser straffeskyld og mener tiltalen ikke var forkynt for ham slik loven krever.

Strømmes advokat John Christian Elden forklarer overfor DN at norsk politi avviste et tilbud om å avhøre Strømme i Monaco med monegaskis dommer tilstede.

– Han er derfor også klar på at han ikke skylder en krone til norske skattemyndigheter da hans skatteforpliktelser ligger til hans bostedsland og ikke fødeland, sier Elden til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere