RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hotellfesten fortsetter

Hotellsjefene i Norge har fortsatt noe å feire. I mai registrete norske hoteller nesten 80.000 flere overnattinger enn i fjor.

Hotellnæringen i Norge går bedre enn noensinne. Torsdag presenterte Statistisk sentralbyrå overnattingsstatistikken for mai. Totalt ble det registrert 1.139.711 overnattinger ved norske hoteller i mai. Det er åtte prosent mer enn i samme måned i 2004.

Utnytelsen av romkapasiteten lå i mai på 45,5 prosent. Det er 2,6 prosentpoeng bedre enn i mai 2004.

Flere svensker
Økningen er like stor i overnattinger fra både utenlandske og norske gjester.

Tallene viser at stadig flere svensker finner veien til norske hotellsenger. I mai var det ti prosent flere svenske overnattinger ved hotellene enn i samme måned i fjor. Også flere briter og tyskere kryper til køys hos norske hoteller.

Nedtur for campingplassene
Mens hotellsjefene kan glede seg over utviklingen, er situasjonen ikke like hyggelig i campingbransjen. De norske campingplassene registrerte 49.000 færre overnattinger i mai. Det er en nedgang på ni prosent.

Så langt i år er det registrert 7,9 millioner overnattinger på norske overnattingssteder. Det er fire prosent bedre enn i samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere