RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hotellstreik fra onsdag

Sist oppdatert:
Det blir streik i hotell- og restaurantnæringen fra onsdag. Partene klarte ikke å bli enige under den pålagte meklingen tirsdag. Her ser du hvem som blir tatt ut.

- Avstanden var for stor. Det var ikke mulig å oppnå enighet, sier meklingsmann Dag Stousland til NTB.

Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet (HRAF) forhandlet med Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL) og meklingen startet klokka 16 tirsdag.

Bruddet var et faktum ved 18-tiden tirsdag kveld, bare to timer etter at den pålagte meklingen startet.

- Meklingsmannen meddelte oss klokka 18 at arbeidsgiverne hadde null og gi, både i forhold til kroner og øre og om avtaleteksten. Vi er tilbudt cirka én prosent mindre enn alle andre bransjer, sa forbundsleder Eli Ljunggren i HRAF til TV 2-Nyhetene etter bruddet var et faktum.

Her er hele listen over de som rammes av hotell- og restaurantstreiken

- Arbeidsgiverne kaster hele reiselivsnæringen ut i storstreik rett før 17. mai og pinse for småpenger, sa forbundsleder Ljunggren videre.

Utvider streiken lørdag
I første omgang vil streiken ramme forpleiningsavdelingen på Aker Stord. Effekten blir at brakkebeboerne ved verftet ikke får mat. I tillegg vil Statoil-anlegget på Kolsnes bli rammet. Hensikten ved å kun ta ut medlemmer tilknyttet de to anleggene, er å skjerme reiselivsnæringen.

Streiken vil så bli utvidet ytterligere, slik at hotellene rammes fra lørdag 15. mai, hvis det ikke kommer fram en løsning.

78 prosent nei i uravstemming
Hotell- og restaurantarbeiderne fikk løsningsskissen fra forrige forhandlingsrunde sendt i retur med ettertrykkelig beskjed om at medlemmene heller vil streike enn å godta de nye betingelsene. Den første forhandlingsrunden ble gjennomført før påske, og endte med at arbeidsgiversiden sendte ut et løsningsforslag til medlemmene der de selv frarådet aksept.

Forrige uke ble det klart at 78,3 prosent av medlemmene stemte ned forslaget i uravstemmingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere