RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Morten F. Holm / SCANPIX)

HSH utvider matstreiken

Sist oppdatert:
Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon varsler onsdag en utvidelse av matstreiken. Flere grossistbedrifter tas ut i passiv lock-out. Dermed stoppes frukt- og grøntleveransene opp.

- Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon varsler idag at flere bedrifter på Grossistoverenskomsten tas ut i passiv lockout. Disse tas ut fra mandag 10. mai, sier direktør Kim Nordlie i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Bedriftene blir tatt ut på grunn av frykt for konkurransevridning.

I opptrappingen tas 29 matlagre og frukt- og grøntlagre i flere landsdeler ut. For det mest gjelder det i Hordaland og i Nord-Norge.

Dette innebærer at det blir få leveranser av frukt og grønt. I enkelte landsdeler vil forsyningene av frukt og grønt stoppe helt opp.

-Vi beklager at konflikten rammer forbrukere og institusjoner enda hardere, men vi er nødt til å sørge for at de streikerammede bedriftene rammes noenlunde likt. Vi må hele tiden vurdere hvordan konkurransesituasjonen mellom de streikerammede bedriftene utvikler seg, og så oss nå nødt til å gå til ytterligere skritt for å sørge for at byrdene er jevnt fordelt, påpeker Nordlie

HSH vil overhodet ikke akseptere transportarbeidernes krav, som ifølge dem strider mot organisasjonsfriheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere