RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høstrekord for TV 2

I forrige uke hadde TV 2 en markedsandel på 33,8 prosent. NRK1 er fortsatt landets største tv-kanal, men Valebrokk nærmer seg og ligger på et rekordnivå for høsten.

I uke 36 hadde TV 2-sjef Kåre Valebrokk sin beste tv-uke med TV 2 så langt i høst. Markedsandelen på 33,8 prosent i riksuniverset var også den beste uken for TV 2 siden uke 19. Begge gangene har det vært viktige kvalifiseringskamper til VM i fotball for herrer som har løftet kanalen.

Mer enn fotball-suksess
- Det er imidlertid ikke bare fotballen som sikrer en god uke for TV 2. Sammenlignet med uken før hadde vi vekst både volum- og andelsmessig tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag, sier researchsjef John Richard Hewitt i TV 2 til Kampanje .

Ellers er det torsdag med «Jakten på kjærligheten» og «Rikets røst» som for alvor har blåst vind i seilene på TV 2-skuta. Etter en treg sesongstart er TV 2-maskineriet i ferd med å finne marsjfarten som sikrer en markedsandel på godt over 30 prosent.

TVNorge over toppen
TVNorge leverte sin sterkeste oktober noensinne i år med en markedsandel på 12,4 prosent, og avsluttet måneden med knallsterke 12,9 prosent i markedsandel den siste uken. I november har det gått litt nedover, selv om Tufte-feberen fortsatt råder.

For to uker siden falt markedsandelen for TVNorge til 12,3 prosent, og i forrige uke var TVNorge tilbake på 11-tallet, nærmere bestemt på 11,8 prosent. Spørsmålet er da om TVNorge har sett sin beste uke i høst allerede. Mye kan tyde på det gitt at TVNorge allerede i kveld sender finalen i «71º nord».

NRK fortsatt størst
For NRK ble det marginale endringer i forrige uke. Flaggskipet NRK1 gikk tilbake fra 36 blank til 35,9, så NRK1 holder fortsatt posisjonen som Norges største tv-kanal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere