RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hurra for Kina-press

Det amerikanske aksjemarkedet satte pris på at USA legger press på Kinas valutapolitikk 17. mai.

Aksjekursene på New York-børsen fortsatte oppover tirsdag. Investorene reagerte bestemt etter at den amerikanske regjeringen gjorde det klart at den ikke vil akseptere Kinas nåværende valutapolitikk.

USA mener at Kinas politikk er i utakt med resten av verden og den utgjør en trussel mot Kinas økonomi, landets handelspartnere og global økonomisk vekst. I løpet av 23 minutter etter at finansdepartementet hadde lagt fram rapporten, spratt Dow Jones-indeksen opp 70 poeng.

Dagen begynte imidlertid ikke så bra, etter at tall viste at engrosprisene har steget mer enn ventet. Onsdag kommer nye tall for konsumprisindeksen, og analytikere advarer om at oppgangen kan bli kortvarig.

- Det er oppløftende å se denne type oppgang to dager på rad, og jeg er forsiktig optimist. Men alt kan bli feid bort i morgen et ett nummer, sier Neil Massa i John Hancock Funds til AP.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones: +79,59 (+0.78%) til 10,331,88
Nasdaq: +9,72 (+0.49%) til 2.004,15
S&P 500: +8,11 (+0.7%) til 1,173,80

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere