RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huset uten strømregning

(NCC)
Sist oppdatert:
Er du lei av å betale strømregningene dine? Nå skal det bygges et hus der beboerne aldri får strømregning.

Det er svenske NCC som har startet arbeidet med Concept House. Huset skal være selvforsynt på strøm.

Selv om man slipper strømregningen, er det lite å tjene på det nye huset. Prislappen er nemlig på over 68 millioner kroner. Det er nesten tre ganger så mye som et hus av samme størrelse normalt koster.

Strømmen til huset produseres ved hjelp av solceller og et eget vindkraftverk. Huset varmes opp av overskuddsvarmen som dannes ved produksjon og anvendelse av hydrogen.

- Med vårt unike konsepthus vil vi vise at det ikke lenger finnes noen tekniske hinder for å bygge hus som fullt ut lever i samklang med naturen, sier konsernsjef Alf Göransson i NCC.

Det nye huset er ikke planlagt som noen enebolig, men som et konferanse- og møtelokale. Det er plass til konferanser med 50 deltakere, og det er soveplass til 15 personer.

Selve huset består av to deler. Den ene delen er selve huset. Over huset ligger et solcellepanel på hele 585 kvadratmeter. I tillegg til å produsere strøm fungerer solpanelet som en vindskjerm og sørger for en drivhuseffekt som er med på å varme opp huset.

Bak huset står det to 30 meter høye vindmøller og et til solcellepanel på 375 kvadratmeter.

Her kan du se flere bilder fra huset:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere