RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem tar over etter Carly?

(HP)
Da Carly Fiorina fikk sparken som toppsjef i HP i går, begynte spekulasjonene om hvem som skal ta over IT-giganten øyeblikkelig.

Foreløpig er det finansdirektør Robert Wayman som tar over stillingen som administrerende direktør, men dette skal bare være midlertidig.

Compaq-sjef
Nå går ryktene om hvem som skal ta over etter Carly Fiorina, skriver ComputerSweden. Blir det noen innad i selskapet, eller kommer det noen utenfra?

Merril Lynch-analytiker Steven Milunovich mener førstevalget er tidligere administrerende direktør Michael Capellas.

Han var sjef for Compaq da de to selskapene ble slått sammen i 2002, men forlot ”det nye HP” kun kort tid etter at fusjonen var gjennomført. I dag er Capellas administrerende direktør for operatøren MCI.

Det er likevel ikke alle som tror den nye HP-sjefen vil komme fra teknologiindustrien.

Stephen Mader hos Christian & Timbers var den som rekrutterte Fiorina til HP i 1999, og han tror det vil være vanskelig å finne noen i teknologisektoren med nok kompetanse til å lede HP.

Han tror HP heller kommer til å satse på noen som Lou Gerstner, som kom til IBM i 1992 uten teknisk bakgrunn, og gjorde selskapet om fra en teknologibedrift til en tjenestegigant.

Ser på Dell
Analysebyrået IDC tror godt at etterfølgeren kan komme fra IT-industrien, og skjeler til Dell som mulig rekrutteringsplass.

Kevin Rollins sitter i dag i sjefsstolen hos Dell, og er nevnt som den heteste kandidaten. Skulle Rollins ikke være interessert, er det mange andre hos direktesalgsgiganten som er mulige kandidater.

Blant kandidatene innad i selskapet er det to navn som stadig dukker opp i spekulasjonene. Ann Livermore var en av kandidatene til sjefsstillingen allerede i 1999, og leder i dag området Technology Solutions Group.

Det andre navnet det spekuleres rundt er Vyomesh Joshi, tidligere leder for den framgangsrike skriverdivisjonen hos HP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere