RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hviledag på Wall Street

Sist oppdatert:
Det gikk verken mye opp eller mye ned på Wall Street onsdag. Investorene tok seg en pust i bakken mens de forsøker å fordøye ferske økonomiske markedsrapporter.

Dermed var det få endringer på de store indeksene i dag.

Industriindeksen Dow Jones steg med magre 1,63 poeng eller 0,02 prosent til 10.593,11 poeng.

Den bredere Standard & Poor's 500-indeksen steg også med 1,93 poeng eller 0,17 prosent, til 1151,03.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte ned 6,29 poeng eller 0,31 prosent, og lå på 2033,36 poeng da børsen stengte, melder AP.

Forsiktig vekst
Pilene pekte nedover tidlig på dagen, etter en rapport fra tjenesteytende sektor om at situasjonen på arbeidsmarkedet ser litt lysere ut, men at det er langt fram til toppen. Fredagens rapport er imidlertid langt viktigere og markedet er avventende.

For industrirelaterte aksjer bidro en oppsummering fra sentralbanken til oppgang mot slutten av dagen. Oppsummeringen viste moderat men akselererende vekst i økonomien.

- Økonomien vokser med fornuftig fart, men det går ikke på høygir, sier John Caldwell, investeringstrateg i McDonald Financial Group, til AP.

Satser sunt
McDonalds-aksjen steg onsdag etter at fastfoodgiganten annonserte at den nå kutter ut de ekstra store porsjonene pommes frites og brus ved utgangen av året, for å møte forventningene fra stadig mer helsebevisste kunder.

Omsetningen var moderat på NYSE i dag. 1,3 milliarder aksjer skiftet hender og det er under gjennomsnittet. Tilsvarende tall på Nasdaq var 1,8 milliarder aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere