RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvilken er en ekte Crocs?

Sist oppdatert:
Det klarte heller ikke retten å se. Nå får Crocs millionerstatning.

(iOslo.no) Bedriften Dagaz Nordic er nå dømt i Fjordane tingrett til å betale drøyt én million kroner i erstatning til skoprodusenten Crocs, som står bak de meget populære plastskoene med runde hull.

KOPI: Dette er en uekte Crocs - men ekte Dagaz.

- Retten fikk se en kasse med sko. Foruten at Dagaz hadde påført sin logo, så framsto skoene som helt like. Det var til og med like mange hull i skoene. Retten klarte ikke å se forskjell, sier advokat Thomas Rukin i advokatfirmaet Grette DA til iOslo.no.

Solgte originale Crocs
Ifølge dommen solgte Dagaz Nordic originale Crocs sko i et halvt år. Så kuttet de ut og kjøpte inn en langt billigere variant, som de solgte til en lavere pris enn originale Crocs, men med langt bedre fortjeneste.

Det ville ikke Crocs finne seg i. De saksøkte dermed Dagaz Nordic.

- De markedsførte det som Crocs, men da brukerne kom inn på hjemmesidene deres var det ikke Crocs som lå der, sier Rukin.

Skoene ligger på låst lager
I tre rettsrunder har nå Dagaz tapt. I to rettsinstanser ble de i en såkalt midlertidig forføyning nektet å selge skoene. Så tapte de saken i tingretten.

- Nå ligger skoene på et låst lager, sier Peder Egil Pedersen i Dagaz.

Han er fortvilet over utfallet av dommen.

- Det er leit. Jeg har ikke lest hele dommen, men dette er ikke bra, sier han til iOslo.no.

- Lite firma
- Vil dere anke saken?

- Det er økonomisk spørsmål. Vi er et lite firma med tre ansatte. I fjor omsatte vi for fem millioner. Det finnes billigere alternativer til Crocs i alle kjeder. Jeg tror de styrer mot små firmaer slik at de kan få en dom som de kan bruke mot de andre store aktørene i bransjen. Det er det jeg tror, sier Pedersen.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere