RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor blir det av selvangivelsen?

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Selvangivelsen er like rundt hjørnet. I begynnelsen av april kan du begynne å titte i postkassen. Her er de viktigste fristene.

Lønns- og trekkoppgavene fra arbeidsgiver og banker begynte å strømme inn hos de aller fleste like etter nyttår. Men du må passe på å legge dem et trygt sted, for selvangivelsen blir ikke sendt ut fra Skatteetaten før 4. april.

- Vi starter utsendelsene 4. april, men det går litt i bølger utover i landet når selvangivelsene kommer i postkassen. Det tar nødvendigvis litt tid å distribuere 3,5 millioner selvangivelser, sier informasjonsrådgiver Birgit Foss i Skatteetaten til TV 2 Nettavisen.

Spar rentekroner
I år som i fjor er fristen for å levere inn 30. april. Du kan levere enten skriftlig, elektronisk eller via sms.

Venter du en saftig skattesmell, kan det lønne seg å betale inn denne før 1. mai. Da slipper du nemlig å punge ut med renter. Hvilken konto du skal betale til, står opplyst i selvangivelsen på en egen giro.

Hvor mye du må betale i restskatt kan du finne ut ved å se på forhåndsberegningen. Hvis du må endre de postene som Skatteetaten allerede har fylt inn for deg, kan det lønne seg å bruke beregningsprogrammet på www.skatteetaten.no.

Der kan du legge inn inntekt, gjeld, gjeldsrenter, betalt skatt og andre opplysninger, og programmet regner ut hvor mye skatt du egentlig skulle ha betalt.

Du kan også bruke skattekalkulatoren til å regne ut hvor mye penger du eventuelt får igjen.

Utsatt klagefrist
I slutten av juni kommer skatteoppgjøret. Har du penger til gode, kommer de inn på kontoen din relativt umiddelbart etter dette.

Fristen for å klage på skatten er egentlig tre uker etter oppgjøret, men siden det kommer midt i ferietiden er fristen forskjøvet til 10. august. Også innbetaling av restskatten er skjøvet tilsvarende, til slutten av august.

Får du en restskatt på over 1.000 kroner, deles innbetalingen i to like store deler. Den første må betales i slutten av august, og den andre i slutten av september.

Du finner mer informasjon om selvangivelsen på nettsidene til Skatteetaten .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere