RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høybråten stopper oljestreiken

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Statsråd Dagfinn Høybråten griper inn og stopper oljestreiken med tvungen lønnsnemnd. Norges troverdighet som olje- og gassleverandør ble avgjørende.

Regjeringen vil hindre at streik kombinert med lockout rammer hovedparten av norsk oljeproduksjon, og går inn med tvungen lønnsnemnd.

Beslutningen ble fattet i statsråd på slottet fredag. Det får TV 2 Nettavisen bekreftet hos Arbeids- og Sosialdepartementet.

De streikende må dermed umiddelbart gjenoppta arbeidet.

I en kommentar sier arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten at en opptrapping av arbeidskonflikten ville fått store samfunnsøkonomiske virkninger.

- Norsk naturgass leveres etter langsiktige salgskontrakter, og en stans i produksjonen ville ført til at Norges troverdighet som sikker gassleverandør ville blitt alvorlig svekket, sier Høybråten.

- Forhandlingssituasjonen mellom partene var fastlåst, og det var utsikter til at konflikten kunne bli langvarig. Regjeringen mener at i denne situasjonen var det ingen annen utvei enn å la konflikten løses ved bruk av tvungen lønnsnemnd, sier Høybråten videre.

Dermed blir det opp til Rikslønnsnemnda å avgjøre utfallet av arbeidstvisten.

Oljeindustriens Landsforening varslet torsdag lockout for 2400 oljearbeidere fra natt til tirsdag. Det ville ha ført til stans i nesten all olje- og gassproduksjonen på norsk sokkel.

Statoil-ledelsen sier nå at de vil sende 275 oljearbeidere til sjøs de neste par dagene, og at produksjonen vil være tilbake på normalt nivå i løpet av helga.

Produksjonen ved de Statoil-opererte Snorre- og Vigdis-feltene har vært helt nedstengt de siste dagene.

Norsk Hydro framholder overfor TDN Finans at selskapets berørte plattformer vil produsere for fullt allerede i løpet av det kommende døgnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere