RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro-gave ga full konto

To tidligere ansatte i Hydro har blitt mangemillionærer etter at selskapet GemVax ble solgt til danske Pharmexa. De to fikk nemlig selskapet gratis av sin tidligere arbeidsgiver.

Kreftvaksineprosjektet fikk de to gratis i 2001, etter at Hydro kvittet seg med alt som ikke var definert som kjernevirksomhet, skriver Dagens Næringsliv .

I utgangspunktet hadde oljegiganten investert 160 millioner kroner i GemVax. Tirsdag ble selskapet solgt for sannsynligvis mer enn 80 millioner kroner.

- Det er klart at dette er som et eventyr. Vi fikk prosjektet av Hydro. Men vi har nok direkte og indirekte bruke åtte-ti millioner kroner i året siden den gang, sier daglig leder Mona Møller i GemVax til Dagens Næringsliv.

Møller og medgründer Jon Amund Eriksen eier rundt 25 prosent av aksjene i GemVax, mens Radiumhospitalets stiftelse eier 35,2 prosent. I tillegg er det noen mindre aksjonærer.

Målet er at vaksinen skal komme på markedet i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere