RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro inn og Hydro ut

Ekspertene er ikke enige om Norsk Hydros potensial denne uken.

Analytikerne i DnB Markets og Terra Securities kommer ikke til de samme konklusjonene i dag. Terra Securities ser i sin ukerapport for seg en oppjustering av kursmålet for Norsk Hydro. DnB Markets hiver på sin side Norsk Hydro ut av porteføljen.

Terra Securities mener det er bra for Hydro at BP i forrige uke solgte sin andel av Ormen Lange til det mange i forkant mente var en fantasipris.

Salget til BP gjorde at reservehevingen ved en likedan pris for Norsk Hydro sin andel, ble anslått til nesten 50 kroner per aksje, og nå forventer Terra Securities en markedsvridning mot Norsk Hydro.

DnB Markets kommer ikke med noen kommentarer til Norsk Hydro, men velger likevel å ta selskapet ut av sin portefølje. Selskapet ligger imidlertid fortsatt inne på listen over generelle anbefalinger.

Seks prosentpoeng over børs
Analytikerne i DnB Markets er godt fornøyd etter forrige uke da porteføljen deres steg med hele 8 prosent. Oppgangen var 6 prosentpoeng høyere enn oppgangen på Oslo Børs.

Tandberg TV blir presset ut av porteføljen etter et tap på 2,4 prosent i forrige uke. Det samme blir Solstad.

Fjord Seafood hadde en kjempeuke med oppgang på hele 14,9 prosent. DnB Markets satser videre på Fjord og begrunner det med en oppgang i lakseprisene i forrige uke, og at dagens EU-kvoter trolig blir droppet på ministermøtet 6. desember.

De samme årsakene gjør at Lerøy Seafood Group holdes inne i porteføljen. Selskapet hadde forrige uke en vekst på 13,1 prosent.

Aker får, sammen med Orkla og Petroleum Geo-Serivice, plass på listen over de beste investeringsalternativene. Aker har levert resultater omtrent som ventet for tredje kvartal, og analytikerne mener selskapet har en for lav verdsettelse i forhold til utbyttekapasiteten.

Inn med Hydro og Telenor
Terra Securities kjører, i tillegg til Hydro, Telenor inn i sin porteføle. Analytikerne mener at kundeflukten fra fasttelefoni innenlands hos Telenor er fordøyd.

Ut av listen går Statoil og Eltek. Vinnerne fra forrige uke, Stolt-Nielsen, Smedvig og Yara, blir med også denne uken.

Porteføljen til Terra Securities steg 2,9 prosent siste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere