RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro med milliard-investering i Brasil

Foto: Lars Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Norsk Hydro investerer 1,9 milliarder kroner i et aluminiaraffineri i Brasil.

Norsk Hydro eier 34 prosent av aluminaraffineriet Alunorte i Brasil. Totalt skal det investeres 5,6 milliarder kroner.

Brasiliansk partner
Den brasilianske gruppen Companhia Vale do Rio Doce (CVRD) eier 57 prosent av Alunorte. De resterende ca. ni prosent eies av private japanske og brasilianske interesser.

«Hydro investerer i utvidelsen av det meget konkurransekraftige aluminaraffineriet Alunorte i Brasil. Utvidelsen vil øke produksjonskapasiteten med drøye 40 prosent til om lag 6,5 millioner tonn per år, som gjør Alunorte til verdens største og mest moderne aluminaraffineri», skriver Hydro i en melding.

Med en eierandel på 34 prosent i Alunorte blir Hydros andel av investeringen nær 1,9 milliarder kroner. Når ekspansjonen er fullført, vil Hydros andel av aluminaproduksjonen komme opp i 2,2 millioner tonn på årsbasis.

«Utvidelsen av Alunorte er den tredje som foretas siden 2000, da Hydro kjøpte en eierandel i selskapet. Den første utvidelsen ble fullført i 2003. Den neste, som bringer Alunortes kapasitet opp til om lag 4,5 millioner tonn, vil etter planen bli ferdig i andre kvartal 2006», heter det i meldingen.

Styrker konkurranseposisjonen
- Utvidelsen i Alunorte i Brasil er et viktig skritt for å styrke vår konkurranseposisjon, sier konserndirektør Jon-Harald Nilsen, som leder av Hydro Aluminium i en kommentar.

Når selskapet nå går direkte i gang med en ytterligere utvidelse, vil man spare både tid og kostnader. Den tredje utvidelsen vil starte umiddelbart og skal stå ferdig i 2008.

«Den økte aluminaproduksjonen i Alunorte passer godt inn i planene som Hydro og Qatar Petroleum har om å bygge et nytt aluminiumverk i Qatar med en kapasitet på 570.000 tonn, planlagt å komme i drift i 2009», skriver Hydro.

– Våre planer om økt aluminiumproduksjon fra 2009 krever økt aluminatilgang, og Alunorte vil være en viktig framtidig råvarekilde for Hydro, sier Nilsen videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere