RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro-Reiten etterforskes

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)
Sist oppdatert:
Hydros generaldirektør etterforskes av politiet i Verdal for mulig brudd på loven om motorferdsel i utmark under rypejakta.

Også assisterende fylkesmann Oddbjørn Nordset i Nord-Trøndelag er omfattet av etterforskningen, melder Trønder-Avisa.no.

Verdal kommune har bedt politiet etterforske omstendighetene rundt transporten av utstyr og varer til jakthytten Kråksjøstuggu i Verdal, der Eivind Reiten og Nordset oppholdt seg sammen med familiene under rypejakten i september.

Transporten skjedde med innleid sjåfør.

Jaktkameratene har nære bånd til Storebrand-eide AS Værdalsbruket, som både eier jakthytten og var ansvarlig for transporten, og som foregikk med et terrenggående kjøretøy. Reiten sitter i styret i AS Værdalsbruket.

Kommunen har innrapportert i alt fem tilfeller av mulige brudd på motorferdselsloven til politiet, men sakene er ikke formelt anmeldt. I kun en av sakene er Reiten involvert.

- Alle sakene er under etterforskning og utredning. Vi tar sikte opp å være ferdige med samtlige i løpet av november. Etterpå blir det opp til jurist å vurdere om det har foregått noe straffbart, sier lensmann Geir Ove Heir i Verdal til Trønder-Avisa.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere