RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)

Hydro-Reiten truer Årdal

Sist oppdatert:
Hydro-sjefen truer med boikott av bygda dersom selskapet ikke får selge overskuddskraft verdt flere hundre millioner.

Årdal kommune nekter Norsk Hydro å selge overskuddskraft. Kraften har en verdi på flere hundre millioner kroner, og Hydro-sjef Eivind Reiten likte dårlig forslaget fra kommunen. Han tar igjen ved å true med en boikott av omstillingssamarbeidet i Årdal.

"Jeg ser en betydelig fare for at Hydro Aluminiums medvirkning til utvikling av nye virksomheter i Årdal vil kunne bli forsinket dersom avklaringen av vår kraftdisponering trekker ut i tid", skriver Hydro-sjefen i et brev til Årdal kommune ifølge Finansavisen.

Kommunen reagerer kraftig på Reitans brev.

- Jeg oppfater dette brevet som en trussel. Hvis vi er vanskelige i forhold til Hydros omdisponering av kraften, vil det gå ut over næringssamarbeidet vi har med Hydro, sier ordfører Arild Ingar Lægreid til avisen.

Årdal har hyret inn advokater som har tatt opp problemstillingen med Olje- og energidepartementet, samtidig som Hydro har søkt OED om å få disponere kraften.

Ifølge beregninger Finansavisen har foretatt vil Hydro kunne dra inn en profitt på 240-300 millioner kroner på å få omdisponert denne kraften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere