RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro selger raffineri

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)
Sist oppdatert:
Norsk Hydro har kvittet seg med eierandelen i det svenske raffineriet Scanraff. Salget gir Eivind Reiten 1,8 milliarder kroner mer å rutte med.

Norsk Hydro har i lengre tid arbeidet med å selge eierandelen på 25 prosent i Scanraff. Nå er avtalen sluttført. Selskapet Preem, som allerede eier 75 prosent i Scanraff, overtar Hydros eierandel.

Pen gevinst

Det norske børslokomotivet får 1,4 milliarder kroner for Scanraff-aksjene. Da er Preems overtakelse av Hydros gjeld inkludert. Preem overtar i tillegg Hydros anlegg av varelageret, slik at Norsk Hydro får frigjort hele 1,8 milliarder kroner i forbindelse med salget.

Scanraff-avtalen gir Hydro en regnskapsmessig gevinst på 600 millioner kroner, som trolig blir tatt inn i regnskapet for fjerde kvartal.

Bensinforsyningen sikret

Etter avhendelsen av Scanraff, vil Hydro ikke lenger være involvert i raffinerivirksomhet. Tilgangen på bensin til stasjonskjeden i Sverige er sikret gjennom en langsiktig forsyningsavtale med Preem.

Norsk Hydro annonserte etter kjøpet av den tyske aluminiumskjempen VAW at selskapet ville avhende virksomhet for til sammen 10 milliarder kroner. Salget av Scanraff innebærer at det mangler kun 1 milliard før målet er nådd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere