RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro-sjefene frykter juling

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)
Sist oppdatert:
Hydro tror det kan være farlig for konserntoppene å bevege seg i Høyanger og Årdal, der de to nedbyggingstruede aluminiumsverkene befinner seg.

I en intern rapport påpeker Hydros egen sikkerhetssjef at det kan være fare for at frustrerte Hydro-ansatte kan ta i bruk ekstreme virkemidler når selskapets toppledelse skal besøke de to industristedene i Sogn førstkommende torsdag, skriver Bergens Tidende.

I et brev til næringsministeren har Hydro-sjef Eivind Reiten (bildet) skrevet at selskapet bygger ned verkene i Årdal og Høyanger, uansett hva politikerne gjør.

Sikkerhetsrapporten gir en rekke råd om hvordan Hydro-toppene skal sikre seg når de besøker Høyanger og Årdal.

Rapporten fortel videre hvem som kan tenkes å være den største faren for sjefene. Reaksjoner kan forventes fra egne ansatte i Årdal og Høyanger, men også lokalbefolkningen kan reagere. «I sin fortvilelse gjør de handlinger de vanligvis ikke ville funnet på å gjøre. Noen vil hevne seg», heter det i rapporten.

Overfor Bergens Tidende opplyser Hydro at rapporten tar for seg generelle sikkerhetstiltak, og informasjonsdirektør Tor Steinum understreker at rapporten konkluderer med at det ikke er behov for spesielle tiltak i Årdal eller Høyanger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere