RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyere lønn viktigere enn ferie

Sist oppdatert:
Nordmenn vil heller ha penger enn ferie eller pensjonsordning. Hos söta bror er holdningen en annen. Hva mener du?

Norske arbeidstagere mener høyere lønn er et langt viktigere enn lengre ferie eller en trygg pensjonsordning. I Sverige derimot er arbeidstagerne mer usikre på fremtiden. Hele seks av ti svensker ønsker seg en pensjonsavtale når de forhandler om bedre betingelser.

Dette kommer frem i en undersøkelse karriereportalen Monster har gjennomført i elleve land i Europa. Totalt har 18.801 personer svart på undersøkelsen, som er foretatt på Monsters nettsider.

Målet med undersøkelsen er å avdekke hva arbeidstagerne ønsker seg mest som kompensasjon på jobben når de forhandler om bedre betingelser. Valget sto mellom høyere lønn, lengre ferie, pensjonsavtale, betalt mobil/Internett eller treningskort.

Mer lønn og mer ferie
I Norge er høyere lønn det som arbeidstagerne ønsker seg mest. Omlag halvparten av de 1.369 nordmennene som deltok i undersøkelsen, mener dette er den viktigste goden på jobben.

- Det er ikke overraskende at så mange velger lønn som faktisk er den viktigste kompensasjonen vi har. Mer overraskende er det at over halvparten ikke ønsker høyere lønn, men mener andre ting er viktigere når de forhandler om bedre betingelser på jobben, sier Charlotte Högfeldt, Area Manager for Monster i Norge og Danmark.

Hva er viktigst for deg?
Høy lønn
Ferie
Pensjonsordning
Frynsegoder

Se resultat
For ser vi bort fra lønn, er det mer fritid som står høyt på ønskelisten til nordmenn. Hver fjerde nordmann ønsker seg lengre ferie.

Stor forskjell
Valgene til oss nordmenn står i sterk kontrast til hva svenskene ønsker seg mest. Hele seks av ti svensker mener en pensjonsavtale er det de ønsker seg aller mest når de forhandler bedre betingelser. Høyere lønn blir bare foretrukket blant to av ti svensker.

I motsetning til svenskene er det bare 14 prosent av norske arbeidstagere som ønsker seg en pensjonsordning

Undersøkelsen avdekker også at en av ti nordmenn ønsker at arbeidsgiveren betaler ringetiden på mobiltelefon og internettabonnementet hjemme. Ingen andre land som deltok i undersøkelsen, er like opptatt av dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere