RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyttesalg til 260 millioner

Foto: Tor-Inge Betten
Sist oppdatert:
Fjoråret endte som et av de beste i hyttemarkedet noensinne. Megler Christian Haatuft i Terra solgte hytter for 260 millioner kroner.

Han har en finger i spillet med på de fleste eiendommene som omsettes på Geilo. Haatuft solgte i fjor 160 hytter. Ifølge Dagens Næringsliv gjør det Haatuft til den mestselgende hyttemegleren i Norge.

Haatufts dyreste objekt var i fjor en hytte med tilhørende 35 måls tomt, som ble solgt for 12,5 millioner kroner. Uten at megleren ønsker å si hvem kjøperen var.

- Geilo er ikke et upcoming hot sted, men et tradisjonssted som har vært hot lenge. Det er midt mellom Oslo og Bergen med tog fra begge byer, sier Haatuft til Dagens Næringsliv.

Slike salg bidro til å gjøre 2004 til et rekordår i hyttemarkedet. I 2003 ble det solgt hytteeiendommer for 4,52 milliarder kroner i Norge. Allerede i september i fjor var det tallet passert.

Den høye omsetningen viser også at prisene er i ferd med å stige kraftig. Ifølge Dagens Næringsliv steg hytteprisene i 2004 i gjennomsnitt med 139.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere